Heeeerlijk avondje!

10

Heerlijk avondje… het is bijna zover! De kinderen zitten vol spanning te wachten… En dan ineens wordt er keihard op het raam of de deur geklopt: het is Sinterklaas! Of Sinterklaas en zijn pieten ook binnen komen, dat is altijd afwachten, maar meestal staat er wel een jute zak, vol met cadeautjes… wat een feest. Toch elk jaar weer ontzettend spannend.

En bij het heerlijk avondje horen natuurlijk ook hééérlijke ‘dingen’. Niet alleen zoetigheden, maar de hele dag kan in het teken staan van het heerlijke feest van Sinterklaas.

De laatste tijd (hoe raar…) kom ik overal heerlijke recepten tegen die stuk voor stuk met Sinterklaas te maken hebben. Van heerlijke zoetigheden tot hartige gerechten en desserts. Hieronder een verzameling van deze recepten (er zijn er natuurlijk veeeeel meer) met heerlijke foto’s en eronder een linkje naar het recept. Laat dat heerlijk avondje euh dagje…maar komen!

Sinterklaas ontbijt

 Krentenbol met mandarijn

Heerlijke Sinterklaas-yoghurt 

Sinterklaas lunch 

Speculaas brood

Peren-speculaas smoothie

Sinterklaas avondmaal

Kipfilet met crème fraîche en speculaas

Draadjesvlees in een jus van kruidnoten

Wortel pizza

Sinterklaas dessert 

Saffraanpanna cotta met mandarijensaus

Pepernotenijs

Sinterklaas lekkernijen

We beginnen bovenaan en gaan dan naar rechts:

Mandarijnen zwarte pieten

Boeren appel-speculaastaart

Speculaasbrokken

Kruidnoten cheesecake

Speculaastaart

Maak je eigen chocoladeletter!

Speculaascake met kruidnootjes

Pepernotenrotsjes

Snelle Banketstaaf

Kruidnoten

Genoeg lekkers? Er is natuurlijk veel meer lekkers die de goede, oude Sint met zich meebrengt, maar een beetje extra inspiratie kan nooit kwaad! 😉 En zelf al deze heerlijke gerechten bakken/koken is natuurlijk veel leuker, gezonder en lekkerder! 🙂

Bron: Sinterklaasopinternet (foto).
Print Friendly, PDF & Email