Heerlijke robuuste haverkoeken

8

Afgelopen zondag was een heerlijke dag! Na wat uitslapen en een heerlijke, toch wel herfstachtige wandeling met Alwin & Mac (onze hond), ben ik de keuken in gegaan en er ongeveer niet meer uitgekomen.

Wat een heerlijke relaxte dag. Nou staat mijn MacBook vaak op de eetkamertafel, die ook in de keuken staat, dus ik ben niet continue aan het bakken & koken geweest, maar wel veel. Af en toe even met een bak koffie achter de MacBook om daarna weer verder te gaan met bakken & koken.

Ik ben mijn ‘keukentijd’ begonnen met het bakken van heerlijke robuuste haverkoeken. Ik heb niet echt een recept als uitgangspunt genomen, maar heb de laatste tijd zoveel recepten van haver-achtige koeken gezien, dat ik maar mijn eigen versie heb gemaakt. Een combinatie van vele recepten met een vleugje Maaike! 😉

Allemaal lekkere dingen in een kom, mengen, koekjes maken en de oven in… wachten… het waren maar 17 minuten (ongeveer), maar wat kan wachten lang duren (soms ben ik wat ongeduldig)… Nog even laten afkoelen, van de bakplaat halen (ging gelukkig super makkelijk), even wat foto’s maken en proeven! Jeej! Oh my! Yummy! Echt heeeeerlijk! Super lekkere, goed gevulde koeken met (bijna) allemaal ‘goede’ ingrediënten en een volle smaak!

Dat bleef niet bij één hapje… oh… ik at er zomaar twee op… niet veel later kwam Alwin weer thuis. Schat, wil je een koekje? Oh, daar gingen er nog twee. Alwin vond ze wat op zachte kletskoppen lijken. Daar zou ik niet opgekomen zijn, maar als ze zo lekker zijn met maar zo weinig suiker, is dat toch een compliment. Ik heb negen koeken gebakken… je snapt dat deze niet lang op het schaaltje hebben gelegen. Het is ook niet zo snugger om zulke lekkere koeken te bakken als je nog geen lunch hebt gehad… zucht… koeken op. Aan de ene kant maar goed ook, maar aan de andere kant… we hadden er allebei nog wel eentje (of twee) willen opsmikkelen. Afijn, ze zijn dus errug lekker en niet moeilijk om te maken, dus aan de slag! 🙂

Print Friendly, PDF & Email

8 reacties

  1. Pingback: Speculaasbrokken | Maaikyz iCook

  2. Pingback: Gezonde koekjes - MiCook

  3. Ze waren heerlijk! Lekker notig en chocoladerig. Maar ze zijn niet ‘gezond’ zoals je meld, door de rietsuiker. Ik heb ze suikervrij en gezond gemaakt door de rietsuiker weg te laten en er een klein eetlepeltje honing doorheen te doen. Samen met de banaan en dadels zijn ze alsnog zoet genoeg!

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.