Helden ontbijtshake

4

Een helden ontbijtshake… eigenlijk een ‘held’ ontbijtshake, want ik heb hem voor mijn (enige echte) eigen held gemaakt… 😉

Ik kwam dit helden ontbijt tegen op de site van ‘Spaarcentje kookt‘, echt eten, puur koken.

Klinkt toch leuk, een helden ontbijt! Even verder gelezen en de ingrediënten spreken mij ook aan (allemaal super gezond), dus dat moet een lekker & gezond ontbijtje worden. Ik heb er nog wat ingrediënten aan toegevoegd om er nog meer ‘held’ van te maken en in plaats een aantal ingrediënten in de blender te doen en de rest niet, heb ik alles in de blender gedaan (hij is nu toch al vies…): een helden ontbijtshake!

Waarom is dit een heldenontbijt? Spaarcentje kookt leg het uit:

Hier blijf je het uren op doen! Een superontbijt met ingrediënten die lekker zijn, verzadigen, je bloedsuikerspiegel stabiel houden en allemaal gezond zijn!

Kokos & kokosmelk

Zit vol met vezels, vitaminen en mineralen als selenium. Selenium helpt onder meer je immuunsysteem te versterken en is ontstekingsremmend. Daarnaast is het een krachtige anti-oxidant en bevat het bacterie- en schimmeldoders. Goed nieuws voor je darmen!

Havervlokken

Havervlokken zijn een goed voorbeeld van langzame koolhydraten en bevatten veel vezels, eiwitten, mineralen als zink, magnesium en ijzer en de vitamines K, E, B1, B2, B6. Zorg wel dat je onbewerkte grove havermout koopt en niet de bewerkte kant en klare havervlokken die in de supermark te vinden zijn. Daar zit niet veel meer in.

Lijnzaad

Goed voor de stoelgang en de spijsvertering. Gebruik wel gebroken lijnzaad.

Banaan

Zit vol met vitaminen en vezels, zorgt voor een verzadigd gevoel én geeft energie. Daarnaast is het een natuurlijke zoetmaker, dus je hoeft vrijwel geen andere zoetmiddelen te gebruiken.

Kaneel

Naast dat het heerlijk is en een goede zoetmaker, is het ook goed voor nieren, hart en lever vanwege de reinigende werking. Het heeft bovendien een positieve invloed op je insuline-, glucose- en vetstofwisseling en ook dit werkt schimmel- en bacteriedodend. Kaneel is een superfood als je last hebt van maag- en darmklachten.

Aardbeien

Zitten niet alleen vol met vitamine C maar bieden ook bescherming tegen overgewicht, diabetes en hart- en vaatziekten. Aardbeien bevatten anti-oxidanten, verlagen het cholesterolgehalte in het bloed en zijn ontstekingsremmend.

Ik heb er zelf nog de volgende super gezonde ingrediënten aan toegevoegd:

Chia

Chia zaad vertraagt het proces waarbij koolhydraten zich om zetten in suikers. En Chia zaden bevatten Omega 3 vetzuren die bijvoorbeeld ontstekingsremmend werken en goed zijn voor je concentratie. Het is ook nog eens rijk aan vezels, eiwitten en mineralen, dus super gezond voor je lichaam. Door de hoge concentratie aan antioxidanten is Chia zaad ook nog goed voor de huid. De vocht balans in je lichaam herstelt doordat vocht gecombineerd met Chia zaad zich omzet in een soort gel. Dit word door je darmen goed opgenomen en als bonus krijg je er ook nog een goede stoelgang van.

Goji bessen

Goji bessen bevatten veel antioxidanten, waaronder vitamine C. Daarnaast bevatten ze veel selenium, germanium, proteïnen en andere zeer waardevolle vitamine en mineralen. Goji bessen brengen bloedsuikers in balans en helpen cholesterol te reduceren. Ze verbeteren de spijsvertering.

Yoghurt

Yoghurt is een melkproduct, waar dierlijk proteïne in zit, calcium, kalium, magnesium, vitamine B2 en B12.  Yoghurt is zo goed, dat het tal van gezonde uitwerkingen op je lijf heeft. Het melkproduct kan een belangrijke rol spelen bij de behandeling van osteoporosis, darmproblemen, hoge bloeddruk tegengaan en het geeft je een vol gevoel.

En dat allemaal in één shake: als dat geen goed begin van de dag is! 🙂

Bronnen: Spaarcentjekookt, Gezondetips, Goji-bes, Telegraaf

 

Print Friendly, PDF & Email

4 reacties

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.