Homemade groentepizza

4

Pizza: yum!

Ik vind pizza op de één of andere manier altijd lekkerder in het weekend… ik weet niet precies waarom… heeft vast te maken met het feit dat er doordeweeks ‘gezond’ gegeten moet worden en in het weekend iets extra’s of iets minder gezond of soms ongezond… Tenminste, zo was dat bij ons thuis altijd zo en bij Alwin thuis ook. Daarnaast komen we in het weekend meer buiten (vooral wandelen), dan gaat een stevige, lekkere maaltijd er wel in.

Een tijdje geleden aten we zomaar op een maandagavond bezorg-pizza… dat viel zo verschrikkelijk tegen, ik ‘moest’ gewoon zelf een keer pizza maken. We eten wel vaker pizza hoor, maar meestal een ‘bijzondere’… Neem bijvoorbeeld de pizza met een bodem van quinoa of de pizza met een bodem van bloemkool. Dit keer een ‘normale’ bodem, maar wel met heel veel groente, yum!

Het recept voor deze pizza komt uit een Ovenhits special van Koken & genieten. Heerlijk om die magazines door te bladeren met zulke grote foto’s. Ik heb een paar kleine aanpassingen gedaan en zo onze eigen pizza gemaakt. Hij was heerlijk! Zo veel beter dan een bezorg-pizza… en het werk valt eigenlijk best wel mee. Er zit wel veel wacht/oventijd in het recept, maar de voorbereidingen zijn zo klaar, dus wat dat betreft…. Volgende keer maar weer gewoon zelf onze pizza maken!

Print Friendly, PDF & Email

4 reacties

  1. Pingback: Mijn kookweek - week 43 - MiCook

  2. Pingback: Mijn kookweek - week 52 - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.