Homemade kruidenboter

14

En? Hebben jullie de barbecue al aangestoken dit jaar? Het is er in ieder geval prima weer voor!

Ik zag op Twitter al aardig wat barbecue-foto’s voorbij komen en hier in de buurt wordt de barbecue ook massaal aangestoken (en dat ruik je!). Tafels vol met vlees, groente, salades, brood, sausjes én natuurlijk kruidenboter! Nog beter… zelfgemaakte kruidenboter: dat mag niet missen bij de barbecue.

Het is zó makkelijk om te maken. Boter zacht laten worden, kruiden fijn hakken, alles mengen en vervolgens een mooie rol maken en in de koelkast leggen: that’s it!

Kruidenboter

Homemade kruidenboter

Het recept hieronder is mijn versie van een overheerlijke kruidenboter, maar je kunt hem maken zoals jij hem het aller lekkerst vindt! Voeg kruiden naar smaak toe. Wat meer (of minder) knoflook, wel of geen zout toevoegen: het kan allemaal.

Je zelfgemaakte kruidenboter kun je nog ongeveer twee weken in de koelkast bewaren (als ie al zo lang blijft liggen…). Je kunt de kruidenboter eventueel ook invriezen. Wel handig om van tevoren even in stukjes te snijden zodat je snel een portie uit de diepvries kunt pakken!

Kruidenboter is niet alleen lekker voor bij de barbecue maar ook op een (stok)broodje, door de pasta en/of groenten of om je vis, vlees (denk aan biefstuk!) & krieltjes in te bakken.

Print Friendly, PDF & Email