Homemade pesto

7

Homemade pesto! Zo lekker! En super makkelijk om te maken… geheel naar eigen smaak. Eens gemaakt, koop je nooit meer zo’n potje in de winkel. Homemade is the best!

Ik heb mij laten inspireren door Jamie Oliver. Homemade pesto stond al een tijdje op de planning, maar het is wel zo leuk om er dan ook een bestemming voor te hebben. Genoeg recepten met (en van) pesto, dus dat kwam op het menu. Ik sloeg het boek ‘De basis van het koken‘ van Jamie open en ja hoor, een ‘recept’ voor pesto. Een handje van dit, een flink handje van dat (à la Jamie dus…).

Jamie schrijft bij het recept:

“Er zijn geen vaste regels voor pesto, zolang je hem maar vers maakt met de best mogelijke ingrediënten, zal hij altijd lekker smaken. Het geheim is te blijven proeven en kaas en olie toe te voegen tot je een halfnat maar stevig mengsel hebt”.

Homemade pesto

Homemade pesto

Aan de slag dan maar! Zo makkelijk! Het is inderdaad een kwestie van proeven, de dikte in de gaten houden en wat van het één of ander toevoegen. Ik heb eigenlijk alleen wat extra olijfolie toegevoegd om het mengsel naar mijn smaak te maken. En natuurlijk peper & zout mét een druppeltje citroensap, maar geen extra kaas toegevoegd. Je kunt de pesto met een keukenmachine maken, een staafmixer, maar ook met een vijzel. Ik heb voor de makkelijke optie gekozen: gewoon alles in de keukenmachine!

Print Friendly, PDF & Email

7 reacties

  1. Pingback: Quinoa met kabeljauw & cherry tomaatjes - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.