Homemade polentapizza

2

Zaterdag, een heerlijke  dag om pizza te eten! Gevoelsmatig vind ik pizza eten toch altijd een beetje een feestje en daar is het weekend ideaal voor.

Na een dag verven, hadden we écht trek, dus deze pizza was meer dan welkom.

We zijn nog niet klaar met verven, maar het plafond zit erop. Wat een vervelend werkje altijd… Ik vind verven heerlijk om te doen, muziekje erbij… maar zo boven mijn hoofd werken vind ik toch wat minder.

Afijn, we hebben vandaag het plafond van de woonkamer en keuken onder handen genomen (we zijn van het wit afgestapt en hebben hem (licht)grijs gemaakt, erg mooi!), het ziet er erg mooi uit! Ook vanmorgen, toen we het resultaat konden bekijken met daglicht (nou ja… het is wat grauw vandaag…), waren we blij. Het is mooi geworden, het hoeft geen tweede keer (fijn!), tijd om de lampjes weer op te hangen!

Na al dat werken hadden we trek… maar deze pizza staat niet zomaar op tafel. Het fijne is wel dat je het meeste werk al eerder op de dag kunt doen, alleen was dat voor mij geen optie… handen onder de verf, alles afgedekt met plastic en overal grijze spetters… nee, geen ideale omgeving om lekker te gaan koken. Nadat alles weer opgeruimd & schoon was, ben ik meteen aan de slag gegaan. Wel met wat slechte belichting… er hing één ‘peertje’ aan het plafond en de lampjes van de afzuigkap stonden aan… Maar oh, wat rook het heerlijk in huis, dat maakte veel goed! 🙂

Het recept komt uit het super leuke boekje Home Made Mini van Yvette van Boven. Ik hou wel van ‘aparte’ pizza’s (bijvoorbeeld de pizza met bodem van bloemkool of een bodem van quinoa), dus toen ik dit recept zag, kwam hij meteen op mijn lange lijst met recepten die ik graag wil maken. Het boekje staat vol met heerlijke recepten (en dat voor maar € 6,95), dit is het eerste recept dat ik maakte en meteen een succes, want we hebben écht super lekker gegeten. Veel groente op de pizza: genieten! Ik heb, eigenwijs als ik ben, wel wat dingetjes anders gedaan (onder andere wat salami toegevoegd), maar de polentabodem is nagenoeg hetzelfde gebleven. Wij vonden het errug lekker en hebben er heerlijk van zitten smullen, zeker na zo’n dag hard werken! 🙂

Home Made Polentapizza van Yvette van Boven

Home Made Polentapizza van Yvette van Boven

Print Friendly, PDF & Email

2 reacties

    • Dank je! 🙂 Dat staat wel in het recept… Ik heb het niet precies afgemeten, maar er wel aardig wat zout doorheen gedaan. Daar was uiteindelijk niets van de proeven….

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.