Italiaans auberginepannetje

8

Jaaa, ik vond het weer eens tijd om die leuke stoofpannetjes/ovenpannetjes uit de kast te pakken en er weer eens iets in te maken!

Dit keer maakte ik een heerlijk Italiaans auberginepannetje. Vorig jaar nog… (het is dus alweer even geleden, bijna weer tijd voor een nieuw gerecht…). Ik las toentertijd namelijk bij Wilma dat Xenox nieuwe receptenboekjes had liggen waaronder een receptenboekje voor ovenpanntjes. Ik sprong nog nét niet meteen op de fiets, maar toen ik een aantal weken later tóch de Xenox in liep… tja…

Het boekje ging mee naar huis en niet veel later stond er een Italiaans auberginepannetje op tafel! Geen super bijzonder recept hoor (er staan al wat soortgelijke recepten op MiCook), maar wel leuk om het eens te maken in de schattige pannetjes (ja, ik blijf ze schattig vinden!). En de combinatie aubergine, tomaat, mozzarella blijft gewoon super lekker!

Italiaans auberginepannetje

Italiaans auberginepannetje

Tips:

  • Koop niet te grote (of liever gezegd: dikke) aubergines. De plakken moeten in de pannetjes passen, dus een aubergine van 10 centimeter of groter is niet zo handig… 😉
  • Bij het originele recept worden twee bollen mozzarella (à 125 gram) gebruikt, maar wij vonden één bol voldoende. Vier plakken (voor elke pannetje één) kun je prima uit één bol halen, maar wil je wat meer mozzarella, gebruik dan gewoon twee bollen!
  • Vervang de helft van de aubergine door bijvoorbeeld courgette, plakken ui of ringen zoete puntpaprika.
  • Serveer met een royale salade (met tonijn) of wat flinters pecorino.
Bron: Xenox.
Print Friendly, PDF & Email

8 reacties

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.