Jamie’s Appel walnoten risotto met gorgonzola

3

Jamie Oliver: geweldig toch!? Zo enthousiast!

Jamie schrijft in zijn boek Kook met Jamie, waar ook dit recept uit komt: “En weet je….als je de rest van je leven toch drie keer per dag moet eten, dan kun je maar beter leren hoe je dat goed moet doen en hoe je ervan kunt genieten. Dus rol je mouwen maar op, ik help je wel.

Ok, mijn mouwen zijn al opgerold (het was gisteren 25 graden, dus die korte mouwen waren zo opgerold), laten we beginnen! Appel & walnoten risotto met gorgonzola, dat heb ik gisteravond gemaakt, samen met Jamie (nou ja, een beetje dan….). Hij heeft me geholpen… deze combinatie was ik in ieder geval zelf nooit opgekomen en het was super. Ongelooflijk, wat lekker! Een ideale, snelle, frisse maaltijd voor een warme zomerse dag en zooo lekker (of had ik dat al gezegd?). De pan was vandaag echt helemaal leeg, op het laatste korreltje rijst of stukje appel na. En ik heb nog meer appel gebruikt dan aangegeven… Yum!

Hieronder het recept voor vier personen (ik heb weer een tweepersoons versie gemaakt) met een paar kleine aanpassingen… Ik ben bijvoorbeeld de kruiden vergeten… en dat terwijl ik gisteren nog een stukje geschreven heb over kruiden en dat ik die wat meer wil gebruiken, maar ik heb ze in dit gerecht niet gemist.

Afijn, dit recept is echt een aanrader, wij gaan hem zeker nog een keer eten. Jamie, bedankt!

Enne… Jamie heeft ook nog wat over het recept te vertellen:

Dit is zoiets als een waldorfsalade! De combinatie van een sterk smakende kaas met appels en walnoten is gewoon geweldig. Als je een goede kwaliteit gorgonzola kunt bemachtigen, des te beter – de zoetheid van de appels is werkelijk een fantastisch contrast. Ik heb in dit recept marjolein gebruikt, maar met tijm wordt het net zo lekker.

 

Print Friendly, PDF & Email