Jan Hagel

4

Koekjes bakken, ik kan er geen genoeg van krijgen, zo leuk om te doen!

En deze heerlijke koekjes zijn toch wel heel toepasselijk voor deze week, want we hebben al aardig wat hagel voorbij zien komen de afgelopen dagen… 😉 Heeft het bij jullie ook zoveel gehageld afgelopen week? Gisteravond nog lag hier de serre helemaal bedekt met een laag hagelsteentjes. Ideaal weer dus om lekker binnen te blijven en koekjes te bakken: deze lekkere Jan Hagel koekjes bijvoorbeeld!

Gelukkig zijn de collega’s van Alwin altijd heel meewerkend als er koekjes opgegeten moeten worden. Ze schijnen het niet echt een straf te vinden… Als we alles wat hier in de keuken wordt gebakken, zelf moeten opeten, dan komt het niet goed met ons… Maar het is zo leuk om koekjes te bakken, ik kan het niet laten, zeker niet als het buiten alleen maar regent/hagelt en we verder geen plannen hebben.

Deze Jan Hagel koekjes staan al een tijdje op de planning.  Alwin wilde ze eigenlijk bakken in de week van kerst, maar toen zaten we in een huisje en daar zijn de middelen altijd wat minder… Een kleine oven met alleen een ronde bakplaat, een niet al te grote. Geen optie dus. Dan later maar een keer thuis. Nou, ‘later’ is nu gekomen, we hebben ze gebakken.

Zoals veel koekjes, zijn ook deze koekjes niet moeilijk om te maken, snel klaar (ok, het deeg moet even een uurtje rusten), weinig oventijd, alleen daarna dat afkoelen… Daar liggen ze dan op een rooster,  mooi te zijn, af te koelen. Ach, dan maar even met de hond wandelen (het was gelukkig weer droog…), dan zijn ze daarna vast helemaal afgekoeld… Kopje twee erbij & proeven: yum, erg lekker!

Kopje thee erbij!

Kopje thee erbij!

De overgebleven koekjes zijn met Alwin meegegaan naar zijn werk, samen met twee andere soorten koekjes. De Jan Hagel koekjes waren populair, ze waren als eerst op… er ging weer een lege trommel mee naar huis, eer van je werk, heet dat toch? 😉

Ik heb het recept trouwens uit de leuke Foodies Special ‘Life is Sweet’: de lekkerste taarten, toetjes en koekjes. Al eerder maakte ik hieruit de heerlijke kokos-cranberry koekjes en er zitten nog meer briefjes in geplakt op pagina’s met recepten die ik graag wil maken. Wordt vervolgd! 🙂

Jan Hagel koekjes

Jan Hagel koekjes

Print Friendly, PDF & Email