Kersenmuffins

16

Zalige zoetigheid op zondag: kersenmuffins met verse kersen!

Een super simpel recept, er komt geen machine aan te pas (nou ja, de oven dan), het is alleen maar een  beetje mengen & roeren en de muffins kunnen in de oven. Met meeste werk gaat zitten in het ontpitten van de kersen.  Want hoe doe je dat als je hele kersen wilt gebruiken en niet zo’n  super handig apparaatje hebt…. Ik heb gekozen voor een makkelijke oplossing… Gewoon halveren en de pit eruit halen. Easy. Het maakt voor dit recept toch niet zoveel uit.

Heb jij wel zo’n handig apparaatje, dan kun je ook gewoon hele kersen gebruiken voor dit recept. Je kunt het overigens ook nog op andere manieren doen hoor, kijk maar eens naar onderstaand filmpje, maar ik vond dit de snelste methode en bleef daarbij ook nog eens redelijk schoon (en mijn aanrecht ook)!

Maar goed,  als de kersen eenmaal pitloos zijn, kun je verder met de muffins en zijn ze in een mum van tijd klaar. Even de oven in, af laten koelen (alhoewel ze warm ook erg lekker zijn hoor) en daarna smullen. Kopje thee erbij, fijn zonnetje: niets meer aan doen! Geniet ervan!
Heerlijke kersenmuffins

Heerlijke kersenmuffins

Print Friendly, PDF & Email

16 reacties

  1. Ik geloof dat ik dit weekend een ritje naar de landwinkel in benthuizen plan voor verse kersen. En eens kijken of ze met zuivelvrije yoghurt net zo lekker zullen worden 😉

    • Wat leuk dat je ze ook gaat maken! 🙂
      Haha, Benthuizen is hier om de hoek! Veel plezier met maken alvast!

  2. Ja, inderdaad dichtbij! Wij wonen aan die kant van Zoetermeer, dus voor ons is het echt om de hoek! 🙂

  3. Pingback: Overheerlijke kruimelkoek met kersen - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.