Koekjes met lemon curd

2

Een tijdje geleden stonden we op met regen en gingen naar bed met regen…. Het is tussendoor heel even droog geweest, maar verder… regen! Niet echt een dag om er op uit te trekken, maar wel heerlijk om dan koekjes te gaan bakken.

Gelukkig is het weer vandaag een stuk beter (eigenlijk gewoon heel veel beter, het is droog en 15 graden รฉn er is zon!), maar ook op een dag als vandaag kun je deze heerlijke koekjes prima maken, want ze zijn naast ‘gewoon’ lekker ook nog eens lekker fris! ๐Ÿ™‚

Ok, dit zijn dus super lekkere koekjes en erg makkelijk om te maken. Na ongeveer 20 minuten werk, liggen er koekjes in de oven die ongeveer 10 minuten nodig hebben, daarna nog even afkoelen (en dat gaat best snel) en je kunt genieten van een lekker kopje thee met een koekje (in het zonnetje). Niet zomaar een koekje: een koekje gevuld met lemon curd: das dus lekker fris!

Het originele recept uit het leuke boekje 500 koekjesย is met jam (de smaak mag je natuurlijk helemaal zelf kiezen ;)), maar dit boekje geeft altijd een aantal variaties op het originele recept. Ik heb gekozen voor lemon curd, maar je kunt ze dus ook met jam maken, of met hazelnootpasta of appelmoes (en dan wat kaneel aan het deeg toevoegen). Ik ben gek op lemon curd, dus die keuze was snel gemaakt. Heerlijke koekjes met een lekkere frisse vulling.

Heerlijke koekjes met een frisse vulling

Heerlijke koekjes met een frisse vulling

Owja, volgende keer ga ik ook de lemon curd zelf maken, maar voor deze snelle koekjes, heb ik gewoon lemon curd uit een potje gebruikt.

Print Friendly, PDF & Email

2 reacties

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.