Het is zo leuk om te experimenteren met lekkere ontbijtjes, maar vaak gaat het ‘s ochtends snel, snel, snel en is er geen tijd om lang met het ontbijt bezig te zijn, laat staan te experimenten. Maar elke dag hetzelfde soort ontbijt is ook zo saai, dus tijd voor wat nieuws!
Heerlijke kokos quinoa met banaan en noten.
Een goed vullend ontbijt en erg lekker. Je bent er wel ongeveer 20 minuten mee bezig (inclusief kooktijd), maar zeker in het weekend moet dat toch geen probleem zijn, want je krijgt er een heerlijk ontbijtje voor terug waar je de rest van de dag op vooruit kunt. En als je ‘s ochtends echt geen tijd hebt, is het natuurlijk ook een voedzame & heerlijke lunch!
Ik heb het recept van de leuke site How sweet it is, for people who, like, totally love food. Ik vind het er zo lekker uit zien: dat moest ik ook proberen. Wat kleine aanpassingen, met als grootste verschil de plakjes banaan nog even op laten warmen, want ik vind warme banaan zo ontzettend lekker. Later bedacht ik mij dat het misschien ook lekker was om nog wat geraspte kokos overheen te strooien, maar je kunt natuurlijk flink variëren en fruit/noten toevoegen die jij lekker vindt. Ik vond het ontbijtje zo in ieder geval ontzettend lekker!
Kokos quinoa met banaan & noten

By oktober 20, 2012
Published:- Yield: 2 Servings
- Prep: 20 mins
Het is zo leuk om te experimenteren met lekkere ontbijtjes, maar vaak gaat het 's ochtends snel, snel, snel en is er geen tijd om lang …
Ingredients
- 100 gram Quinoa
- 200 milliliter Kokosmelk
- 1 zakje vanillesuiker of vanille essence voor een suikervrije versie
- 1 theelepel Kaneel
- 1 stuks Banaan in plakjes
- 1 handjevol Noten ik heb walnoten & pecannoten gebruikt
- Honing / Ahornsiroop optioneel
Instructions
- Doe de quinoa, kokosmelk, vanille & kaneel in een pan en breng het geheel aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat 15 minuten koken met de deksel op de pan.
- Snij ondertussen de banaan in plakjes en hak de noten grof.
- Als de quinoa klaar is, leg dan de plakjes banaan en noten op de quinoa en laat nog 5 minuten staan met de deksel op de pan.
- Schep de quinoa in twee schaaltjes. Schenk er eventueel wat honing of ahornsiroop over om het geheel iets zoeter te maken.
Geniet van je heerlijke ontbijtje!
- Course: 1. Ontbijt
- Skill Level: Simpel
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
5 reacties
Een heerlijk(e) ontbijtje of lunch! Kokos quinoa met banaan & noten http://t.co/nSNxJVjD #recept #quinoa #kokos #banaan #noten
Kokos quinoa met banaan & noten http://t.co/UJTBFfd4 #eetblogpost
Heerlijk!
Mijn liefde voor Quinoa was behoorlijk bekoeld, maar nu weer terug dankzij jou!
Ik heb jouw blog gelinkt in mijn blog, als je dat goed vindt!
Groetjes Carla
Wat leuk, Carla!
Quinoa is ook zo lekker! 😉
Tuurlijk vind ik dat goed, hartstikke leuk zelfs! Dank je wel! 🙂
Pingback: Week 20 | jacqi3