Kokos quinoa met fruit & noten

54

Dit gerecht is eigenlijk geschikt voor elk moment van de dag: kokos quinoa met fruit & noten!

Als ontbijt, lunch, tussendoortje of, met dit enorme warme weer (mocht je dit later een keer lezen, er is sprake van een hittegolf….) als avondeten. Je kunt er ook enorm mee variëren, dus het is eigenlijk meer een soort basis recept, maar op deze manier in ieder geval ontzettend lekker!

Ik heb gekozen voor een mix van witte & rode quinoa. Ik heb qua smaak geen verschil kunnen ontdekken, maar ach, het oog wil ook wat. Het fruit bestaat grotendeels uit aardbeien met een beetje frambozen & bramen (lekker vers van de markt: yum!). De noten die ik heb gebruikt zijn: pistache, hazelnoten, walnoten & amandelschaafsel, maar ook daar kun je natuurlijk mee variëren. Je kunt er eventueel ook nog wat citroen- of limoensap aan toevoegen, hem nog wat zoeter maken door er meer ahorn siroop aan toe te voegen of wellicht wat basilicum azijn en een snufje zout. Kortom: je kunt er alle kanten mee op.

Kokos quinoa met fruit & noten

Kokos quinoa met fruit & noten

Wij hebben er in ieder geval van genoten! Vooral met dit enorm warme weer. Heel even de keuken in en daarna lekker in de tuin eten. Niet te zwaar, vol vitamientjes en gewoon erg lekker, maar dat had ik al gezegd, geloof ik…. 😉

Print Friendly, PDF & Email