Kokosmeel-cake met banaan

66

Een cake van kokosmeel met bananen & cacao nibs!

Een tijdje geleden kreeg ik van Mieke (van Puur Mieke) een pakketje met wat producten om eens uit te proberen. In dit pakketje zat onder andere kokosmeel & cacao nibs. Met de cacao nibs maakte ik ook al deze havermoutkoekjes, maar ik wilde ook snel iets doen met het kokosmeel. Al veel over gelezen, maar nog nooit iets mee gemaakt. Dit was mijn kans!

Ik vind het super leuk om te experimenteren met ‘nieuwe’ producten en al helemaal als ze de noemer ‘gezond’ (rijk aanย proteรฏne, vezels en goede vetten)ย krijgen. Ik las op de site van Heleen (Eet goed, Voel je goed) dat kokosmeel erg absorberend is en dat je het niet zomaar kunt vervangen in recepten (bijvoorbeeld in plaats van bloem). Daarnaast is het erg droog en moet je voldoende vocht toevoegen om het een beetje smakelijk te maken in baksels. Wil je meer weten over kokosmeel? Lees dan eens dit artikel van Heleen.

Na het lezen van alle informatie en wat recepten met kokosmeel, ben ik aan de slag gegaan en dit is het resultaat!

Kokosmeel-cake met bananen

Kokosmeel-cake met banaan

Ik moest eerst een beetje wennen aan de smaak, moet ik eerlijk zeggen. Dat het geen cake met romige boter & suiker is, dat is een feit en daar kun je hem ook niet mee vergelijken (iets met appels & peren enzo…). Maar na een paar hapjes begon ik de kokosmeel-cake steeds meer te waarderen en uiteindelijk zelfs lekker te vinden! ๐Ÿ™‚

In onderstaand recept staan 2-3 bananen. Dat klinkt misschien een beetje vaag, maar ik had twee flinke bananen. Heb je kleine bananen, gebruik er dan 2,5 of zelfs drie. Het kan geen kwaad, maar hou daarna de oven in de gaten. Het is sowieso verstandig om na achttien-twintig minuten even een kijkje in de oven te nemen. Iedere oven is anders en je wilt geen enorm droge cake…

Print Friendly, PDF & Email