Kokostiramisu met abrikozen

9

Het is weer tijd voor een toetje: kokostiramisu met abrikozen!

Voor een heerlijk zomers gevoel, zo midden in de winter! Wij aten dit toetje op mijn verjaardag (en dat is alweer even geleden). We fabriceerden die dag een drie gangen diner voor onszelf en dit was het dessert. Over het algemeen gaan we uit eten op onze verjaardagen, maar dit keer kozen we ervoor om zelf het werk te doen om daarna te genieten van ons ‘eigen maaltje’.

Ik zat me stiekem tijdens het voorgerecht al te verheugen op het toetje, maar het was het wachten waard! Ogen dicht en je waant je heel eventje op een prachtig strand met een fijn zonnetje! Heer-lijk!

Kokostiramisu

Kokostiramisu met abrikozen

Wil je nog meer zelf maken? Of heb je gewoon zin om (ook) koekjes te bakken? Dan kun je bijvoorbeeld deze amandel-kokoskoekjes bakken en gebruiken in dit lekkere toetje in plaats van de kokosbiscuits. En dan heb je ‘s avonds bij de koffie of thee nog een lekker koekje… of twee…!

En als de abrikozen weer in het seizoen zijn (helaas moeten we daar nog even op wachten), is het natuurlijk het aller lekkerst om verse abrikozen te gebruiken. Hou je niet van abrikozen? Gebruik dan mango of ananas: ook erg lekker!

Bron: Foodies.
Print Friendly, PDF & Email

9 reacties

    • Thx, Lieve!

      Ik heb zelf geen ervaring met lactosevrije varianten van tiramisu, maar die zijn er vast wel! 🙂 Even Googlen op lactosevrije tiramisu/mascarpone…? Het is vast wel mogelijk!

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.