Komkommertijd

5

Komkommertijd is een periode van het jaar waarin weinig nieuws te melden is omdat politici en veel anderen op vakantie zijn. F.A. Stoett omschrijft de komkommertijd als een slappe tijd, waarin weinig zaken gedaan worden, dus in de maand augustus, als er veel komkommers zijn en de handel over het algemeen niet zeer levendig is. Bron: Wikipedia.

Komkommertijd, vakantietijd, een periode met weinig nieuws… Maar ook een periode waarin mensen op het strand liggen, genieten van de vakantie, er op uit gaan en dus minder tijd achter de laptop spenderen om bijvoorbeeld blogs te lezen. Een rustige periode.

De komende tijd gaat het ook wat rustiger worden op MiCook. Niet alleen door komkommertijd, maar ook door het feit dat ik momenteel mijn handen vol heb aan mijn honden. Dat was te verwachten natuurlijk… Een puppy & een hond van bijna drie. Tuurlijk, er is ook nog wel tijd voor andere dingen. Het is niet zo dat ik op dit moment op handen & voeten loop en begin te blaffen. Nee hoor, zo erg is het niet. We zijn vooral van deze periode aan het genieten. Want zeg nou zelf, als je dit koppie ziet, dan smelt je toch helemaal?!

Labrador puppy

Ik kan mij nog goed herinneren dat de tijd met Mac heel erg snel is gegaan. Mac is ons eerste hondje, we moesten vooral zelf nog veel leren en hebben daarom toch wat minder echt genoten van de puppy-tijd. Het was een prachtige tijd, maar het ging zo snel en we hebben ons zo vaak afgevraagd of we het wel goed deden. Nu weten we wat meer en kunnen we veel meer genieten van beide hondjes. Blijkbaar hebben we iets goed gegaan, want Mac is opgegroeid tot een super lieve hond!

Koekjes voor de hondGenieten, dat gaan we doen! Van elkaar, van de hondjes, van het (hopelijk) mooie weer. En van lekker eten natuurlijk. Maar veel tijd om recepten uit te zoeken en/of te bedenken, uit te werken, te maken én te fotograferen is er even niet. Bijna elke dag een recept posten op MiCook, gaat even niet lukken. Tuurlijk vind ik dat super jammer, maar alles tegelijk willen & kunnen, gaat even niet.
Komkommertijd dus. Wat minder nieuws (lees: nieuwe recepten), maar we blijven doorgaan! Af en toe een recept, af een toe een andere artikeltje en misschien nog wel wat over de hondjes. Past misschien niet echt op een foodblog, maar MiCook is ook (nog steeds) een persoonlijke blog! 🙂

Tot slot nog twee heerlijke recepten met….. komkommer! Om de komkommertijd een beetje door te komen!

Yoghurtdip met komkommer & munt

Yoghurtdip met komkommer & munt

Yoghurtdip met komkommer & munt

Een heerlijke yoghurtdip (geïnspireerd door de traditionele Tzatziki). Lekker met wat plakjes komkommer, pitabroodjes, als bijgerecht en ideaal voor bij een BBQ.

Zalmcarpaccio met komkommer

Zalmcarpaccio met komkommer

Zalmcarpaccio met komkommer

Lekker als lunch of een heerlijk, zomers voorgerecht!

Wil je op de hoogte blijven van de recepten/artikeltjes die wél online komen? Volg MiCook dan op Facebook, TwitterGoogle+ of Instragram!

Fijne komkommertijd! 😉

Print Friendly, PDF & Email