Krokante broccolitaart met feta & ham

6

Een heerlijke krokante broccolitaart met feta & serranoham! Dat aten wij maandagavond en we hebben zitten smullen.

Ik maak vaak hartige taarten met bladerdeeg of (tegenwoordig) met homemade deeg, maar een krokante taart met filodeeg maak ik niet heel vaak, terwijl het best wel heel erg lekker is. Nét even anders.

Het is wel wat werk om alle bladen met olijfolie te besmeren, maar ja, normaal maak ik het deeg zelf, dus qua tijd maakt het niet zoveel uit.

De kunst is alleen om de filobladen ook nog heel te houden, want ze scheuren heel snel. Gelukkig geeft het niet als er een scheurtje in komt omdat je meerder lagen over elkaar heen legt. Heel voorzichtig doen en alles komt goed!

De vulling is ook erg lekker! Ik ben dol op broccoli, dus wat dat betreft is het voor mij al snel goed. De serranoham geeft het geheel samen met de feta een heerlijke smaak. Nog wat peterselie erdoor: heerlijk! Nog even een half uur in de oven en daarna lekker samen kraken!

Krokante broccolitaart

Krokante broccolitaart met feta & ham

 

Print Friendly, PDF & Email

6 reacties

  1. Mmmm ziet er heerlijk uit !!! ik krijg er direct zin in als ik naar de fotos kijk. Ik zou persoonlijk ook opteren voor filodeeg, het is wsh nog iets lichter dan bladerdeeg.
    Gr. Julie

  2. Pingback: Mijn kookweek – week 18 | Maaikyz iCook

  3. Pingback: Mijn kookweek - week 3 - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.