Krokante spinazietaart met geitenkaas & hazelnoten

5

Ik had zin in spinazie. En in een lekkere krokante taart met filodeeg. Een lekkere ja, geen vieze…. (duh).

Nu kwam ik laatst een recept tegen met deze twee componenten, alleen ging er 400 gram spinazie in die taart. Vers, maar dan eerst even in de pan geslonken. En daar hou je dan ongeveer 50-100 gram spinazie aan over…. ow, én 300 gram geitenkaas. Dus eigenlijk: een geitenkaas-taart met spinazie en niet andersom. Vond ik niet zo’n goed idee…. iets meer spinazie mag toch wel in een spinazietaart? Afijn, ik maakte er een krokante spinazietaart met geitenkaas & hazelnoten van. Met meer spinazie & minder geitenkaas.

Ik vind het altijd zo leuk om met filodeeg bezig te zijn: een soort kunstwerkje. Eerst met de kwast de vellen insmeren met olijfolie (een soort schilder in de keuken). Daarna de vellen verdelen over de vorm, een beetje netjes, maar wat rommelig mag ook. Als de bodem maar goed bedekt is en de overhangende lappen groot genoeg zijn om daarna weer terug te vouwen. Ik vind dat leuk om te doen. Nog even de oven in om vervolgens heerlijk te eten!

Krokante spinazietaart met geitenkaas & hazelnoten

Krokante spinazietaart met geitenkaas & hazelnoten

Je kunt er ook voor kiezen om nog wat hamblokjes of uitgebakken spekjes toe te voegen. De hazelnoten kun je dan weglaten of er ook doorheen roeren, er is nog ruimte ‘in de taart’, dus daarvoor hoef je het niet te laten. Voor wat betreft de spinazie: ik heb ongeveer 850 gram gebruikt. Ik kocht twee zakken van 500 gram, maar wilde ook nog een beetje bewaren om een groene smoothie te maken. Je kunt de hele 1000 gram ook gewoon voor de taart gebruiken, geen probleem!

Inspiratie: AH
Print Friendly, PDF & Email

5 reacties

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.