Kruidnoten cheesecake

11

Afgelopen woensdag was ik een beetje in een ‘rare’ bui… ik had zin in bakken, vooral in ‘foute’ dingen bakken, dus ik heb het maar gelijk helemaal fout aangepakt.

Ten eerste… kruidnoten: ontzettend lekker, maar ik vind het eigenlijk zo jammer dat ze al in augustus in de winkel liggen en pas in februari (als de paas-eitjes komen) de winkel weer verlaten. Vroeguh was dat anders, dan waren ze er pas in november en verdwenen ze weer in december (in mijn herinnering althans). Dan kon je je er echt op verheugen en kocht je aan het eind nog een extra zakje om er nog even van de genieten. Dat is nu niet meer nodig. Uit principe koop ik dus pas kruidnoten als de Sinterklaas sfeer er een beetje in zit, zo midden november. Maar dit jaar dus niet… (ik heb het wel bij één zakje gelaten).

Ten tweede… cheesecake: zomaar op een doordeweekse dag, zonder reden een cheesecake bakken. Dat is natuurlijk best fout, want proeven hoort nu eenmaal bij bakken en cheesecake is best ‘stevige’ kost. Ach, moet een keer kunnen toch?!

Ten derde… ik heb de cheesecake niet helemaal zelf gebakken. Een tijd geleden zag ik bij de Appie een bak met ‘verse basis voor cheesecake’ van Windmolenkaas staan. Goh, spannend, maar vast niet zo lekker als een eigen gemaakte cheesecake (ik ga er altijd vanuit dat als je iets helemaal zelf en goed maakt, het altijd lekkerder is). Maar elke keer als ik in het kaasvak keek om iets anders te kopen, zag ik die bak weer staan. Ik heb hem heel vaak laten staan, maar omdat ik woensdag in een rare bui was, heb ik hem een keer meegenomen en uitgeprobeerd met mijn kruidnoten cheesecake. Ik was gewoon té nieuwsgierig! En? Hij smaakte prima, hij was zelfs erg lekker, maar ik denk toch dat een eigen gebakken cheesecake lekkerder is. Ja, die is lekkerder! Maar dit is een prima alternatief, want vies was hij zeker niet! 😉 Wil je de cheesecake liever zelf bakken? Kijk dan eens naar het recept ‘gebakken cheesecake‘ van Nombelina of deze ‘Hummingbird cheesecake‘ van Pauline. Allebei niet moeilijk om te maken, maar super lekker!

Ow, en de kruidnoten kun je natuurlijk ook zelf maken (als je dan toch bezig bent…). Hieronder een recept om zelf kruidnoten te maken van Koken met Karin.

Maar goed… alles ‘fout’ & ‘raar’, maar de smaak niet! Super lekker! Echt een aanrader, vooral als Sinterklaas in het land is natuurlijk. De bodem smaakt uiteraard naar kruidnoten, maar dan echte kruidnoten. Want de kruidnoten in de cheesecake zelf worden zacht en de bodem is hard. Het is dus een mix van kruidnoten, cheesecake en zachte kruidnoten: echt super lekker! Dus zeker een keer maken, want deze taart is hemels! 🙂

Print Friendly, PDF & Email