Kruidnoten voor de hond

8

Kruidnoten voor de hond! Want ook je lieve, trouwe viervoeter doet graag mee met alle gezinsactiviteiten!

Zo ook aan het Sinterklaas feest. Schoen zetten (ja, er bestaan écht schoenen voor honden), cadeautjes uitpakken (vooral het inpakpapier is interessant) & kruidnoten eten (omdat ze lekker zijn)!

Eigenlijk ga ik er vanuit dat onze labrador Mac ook wel ‘gewone’ kruidnoten lust hoor. Ze eet vrijwel alles, dus ik had haar ook gewone kruidnoten kunnen geven, maar ik vind de gezondheid van ons hondje toch ook wel heel erg belangrijk, dus bakte ik speciale kruidnoten voor de hond!

Het zijn geen échte kruidnoten, maar ze lijken er wel op! Geen boter, suiker en wat minder specerijen. Ik weet niet zeker of alle specerijen in speculaaskruiden goed zijn voor een hond, dus heb ik het maar bij kaneel en gemberpoeder gelaten, want daarvan weet ik dat dit ‘toegestaan’ is voor honden. Verder vooral bloem, pompoenpuree, olie en wat honing. Ik zou geen bak kruidnoten geven als diner, maar af en toe een lekkere kruidnoot voor de hond kan geen kwaad!

Kruidnoten voor de hond

Kruidnoten voor de hond

Ook al is Mac een labrador (ze staan er wel een beetje om bekend dat ze zo ongeveer alles eten), het is altijd even afwachten of Mac ze lekker vindt. Ze maakt echt wel onderscheid hoor. Een tijdje geleden hield ik een stukje mandarijn voor haar neus… ze rook even en draaide haar hoofd weg. Zegt genoeg toch? Maar goed, dat deed ze ook bij haar eerste stukje wortel, dus ik heb het stukje mandarijn gewoon voor haar op de grond gelegd. Mevrouw stond op en liep naar een ander plekje om daar verder te gaan met liggen (want dat doet ze erg veel, dat liggen). Ze moest niets weten van dat stukje mandarijn. Dus ergens, diep van binnen, zit er toch enige kieskeurigheid! 😉

Maar nu de kruidnoten… Mac vindt ze heerlijk! Als ze iets heerlijk vindt, gaat ze daarna meteen je vingers volledig aflikken. Stel dat er nog een kruimeltje aan je vinger zit! Vervolgens volgt ze je door het hele huis in de hoop er nog eentje te krijgen. Als dat niet helpt, gaat ze braaf voor je zitten en spontaan pootjes geven (ja, écht!). En dat deed ze. Ik had dus de rest van de middag een hond achter mij aanlopen (en dat is soms niet heel erg handig). Maar dat is ook weer zo leuk aan koekjes bakken voor de hond: de dankbaarheid, want die is groot! 🙂

Nog even wachten, Mac ;)

Nog even wachten, Mac 😉

Inspiratie: PrettyFluffy via CookieCottage.
Print Friendly, PDF & Email