Kruidnotenmuffins

13

Gisteren was het zover: de intocht van Sinterklaas. Hij is in het land, samen met zijn pieten!

Als je bij de intocht bent geweest, heb je vast al de nodige kruidnoten & snoepgoed in handen gehad en als je je schoen gaat zetten de komende weken, is de kans groot dat daar ook kruidnoten in zitten (ze zaten vroeger vaak in mijn schoentje!). Kruidnoten in overvloed dus. Want ze zijn lekker… en ze horen bij de feestelijke december-maand (en ook nu, in/bij november).

Kruidnoten zijn lekker, vind ik. En vele met mij, want ze vliegen de winkel uit. Je kunt kruidnoten uiteraard gewoon in een bakje doen en opsmikkelen, maar je kunt er ook fijne baksels van maken. Een speculaascake met kruidnootjes, een kruidnoten cheesecake, een speculaas-suikerbrood of deze heerlijke kruidnotenmuffins!

Kruidnotenmuffins

Kruidnotenmuffins

Je kunt in principe alle soorten kruidnoten gebruiken voor dit recept. De ‘gewone’ variant, de kleine variant (de bakkers kruidnoten) of kruidnoten met een laagje (chocola bijvoorbeeld). Zorg er bij de laatste variant wel voor dat de kruidnoten goed in het beslag zitten (en niet bovenop liggen) of hou de oven goed in de gaten (ze ‘verbranden’ iets sneller). Voeg eventueel wat speculaaskruiden toe aan de muffins (het bloem-mengsel) voor een extra ‘speculaas-smaak’.

Print Friendly, PDF & Email