Kruidnotenmuffins

14

Gisteren was het zover: de intocht van Sinterklaas. Hij is in het land, samen met zijn pieten!

Als je bij de intocht bent geweest, heb je vast al de nodige kruidnoten & snoepgoed in handen gehad en als je je schoen gaat zetten de komende weken, is de kans groot dat daar ook kruidnoten in zitten (ze zaten vroeger vaak in mijn schoentje!). Kruidnoten in overvloed dus. Want ze zijn lekker… en ze horen bij de feestelijke december-maand (en ook nu, in/bij november).

Kruidnoten zijn lekker, vind ik. En vele met mij, want ze vliegen de winkel uit. Je kunt kruidnoten uiteraard gewoon in een bakje doen en opsmikkelen, maar je kunt er ook fijne baksels van maken. Een speculaascake met kruidnootjes, een kruidnoten cheesecake, een speculaas-suikerbrood of deze heerlijke kruidnotenmuffins!

Kruidnotenmuffins

Kruidnotenmuffins

Je kunt in principe alle soorten kruidnoten gebruiken voor dit recept. De ‘gewone’ variant, de kleine variant (de bakkers kruidnoten) of kruidnoten met een laagje (chocola bijvoorbeeld). Zorg er bij de laatste variant wel voor dat de kruidnoten goed in het beslag zitten (en niet bovenop liggen) of hou de oven goed in de gaten (ze ‘verbranden’ iets sneller).ย Voeg eventueel wat speculaaskruiden toe aan de muffins (het bloem-mengsel) voor een extra ‘speculaas-smaak’.

Print Friendly, PDF & Email

14 reacties

 1. Ik vind het zo leuk om dingen te maken met kruidnootjes, deze muffins zien er ook geweldig uit! Ik ga (volgend jaar denk ik) ook eens een kruidnotencheesecake maken, wat een goed idee!

  • Dank je wel! ๐Ÿ™‚ Ja, leuk hรจ!? ๐Ÿ™‚
   Die cheesecake was zo lekker! Ik ga hem ook nog eens een keer maken, maar dan helemaal from scratch!

 2. Pingback: Mijn kookweek - week 46 - MiCook

  • Thx! ๐Ÿ™‚

   Hahaha! Ben benieuwd wat je er allemaal mee gaat maken! ๐Ÿ™‚
   Maar in die bakjes (schaaltjes…) van jou, staat alles mooi! ๐Ÿ˜‰

 3. Pingback: Win! Een kruidnoten pakket! - MiCook

 4. Pingback: Tips voor een lekkere pakjesavond ;-) ⋆ Sassefras Meisjes Speelgoed

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.