Kwarkbrioche

2

Een kwarkbrioche in een tulband-vorm. Bij gebrek aan een echte brioche-vorm. Ach, als ie maar lekker is en dat is ie!

Alwin wilde graag een brioche (eierbrood zoals hij dat noemde) bij het paas-ontbijt/brunch. Aangezien ik die nog nooit zelf gemaakt heb, vond ik leuk om hem eens zelf te maken.

Ik maakte die dag ook weer een heerlijk suikerbrood, dus mocht de brioche mislukken, dan hadden we in ieder geval nog een ander ‘luxe’ brood (‘gewoon’ brood stond ook op tafel en daarnaast hadden we nog paas-broodjes uit de Streekbox). Maar tot mijn grote verbazing (ik ben nog niet zo’n brood wonder…) was hij erg lekker en hebben we genoten van ons paas-ontbijt mét een heerlijke kwarkbrioche.

Het recept komt uit het leuke, kleine boekje ‘kook ook Brood‘ vol met recepten voor gewoon brood, hartig brood, luxe brood & zoet brood. Ik heb al eens eerder een brood uit dit boekje gemaakt en wist, door het doorbladeren, dat er ook een recept voor brioche in stond. Er staan ook nog ‘variaties’ bij: wil je een gewone brioche, vervang dan de kwark door boter, wil je een brioche met suiker, bestrijk de brioche dan meteen als hij uit de oven komt met boter en strooi er fijne suiker over.

Ik heb bij het kneden iets meer bloem gebruikt dan aangegeven omdat het deeg nog wel erg plakkerig was. Met een klein beetje erbij, was het precies goed

Kwarkbrioche voor het paasontbijt

Kwarkbrioche voor het paasontbijt

Omdat we de brioche niet helemaal hebben opgegeten (we hadden natuurlijk weer veel te veel brood…), hebben we er maandagavond een broodpudding van gemaakt (soort wentelteefjes uit de oven) en ook daar hebben we van zitten smullen: super lekker!

Broodpudding van brioche

Broodpudding van brioche

Print Friendly, PDF & Email

2 reacties

  1. Pingback: Zoete aardappel frittata met parmaham | Maaikyz iCook

  2. Pingback: Mijn kookweek – week 14 | Maaikyz iCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.