Lasagne met courgette

1

Ook al vinden we lasagne erg lekker, er staan nog niet zo heel veel lasagne-recepten op deze site: daar moet verandering in komen!

De laatste lasagne die wij aten, was de auberginelasagne met noten, maar omdat deze zonder lasagne bladen is gemaakt, is het nét niet echt een lasagne… De laatste échte lasagne die wij aten was de spinazielasagne met tomaat (in oktober) en daarvoor een lasagne met paprika, chorizo & kwark (augustus), dus ja, het was echt weer eens tijd voor lasagne.

Gisteren de keuken in om een heerlijke lasagne te maken. Dit recept (met wat aanpassingen) komt uit Light koken, de februari editie. Het recept heet ‘Light lasagne’ en dat spreekt mij wel aan na al die feestdagen! Of de lasagne écht heel light is, dat durf ik niet te zeggen, maar hij was ontzettend lekker en de courgette (gezond!) is een heerlijke toevoeging.

De lasagne moet wel nog ‘even’ drie kwartier in de oven, maar de voorbereiding is een eitje… twintig minuten en er staat een heerlijke, gevulde schaal in de oven. Ideaal voor als je niet zoveel tijd hebt, maar wel thuis bent. Tussendoor alles opruimen, tafel dekken, nog even wat was vouwen, je kent het wel. Drie kwartier later staat er een super lekkere lasagne op tafel en kan het smullen beginnen: dat hebben wij in ieder geval gedaan!

 

Print Friendly, PDF & Email

1 reactie

  1. Pingback: Mijn kookweek – week 1 | Maaikyz iCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.