Maaltijdsalade met veldsla, mango & serranoham

7

Al een tijdje volg ik (met name via Twitter) het foodblogevent. Vanaf juni 2008 wordt er elke maand een foodblogevent georganiseerd voor de Nederlandstalige foodblogs, met elke maand een ander thema. Elke maand worden er meer en meer bloggers betrokken en worden er nog meer recepten gepubliceerd. Op Het Foodblogevent kun je samenvattingen van alle foodblogevents lezen.

Vorige maand was het thema ‘High tea’, bedacht door de winnares van de maand daarvoor, Pauline. Nu wilde ik wel heel graag meedoen, maar ik ben nog geen bak-expert (verre van) en had ook nog niet echt iets ‘speciaals’ waarvan ik vond dat ik daarmee kon deelnemen aan het event. Dus na lang twijfelen besloten nog even te wachten…

De High tea versie is gewonnen door Nina & Elise van Chickslovefood door mee te doen met hun hartige taartjes met geitenkaas. Aan Nina & Elise dus de schone taak om een nieuw thema te bedenken en dat thema is de zomerse maaltijdsalade geworden! Ik twijfelde geen seconde, want ik heb in het voorjaar (die week dat het ineens ‘zomer’ bleek te zijn in mei) een heerlijke maaltijdsalade gemaakt waar Alwin & ik van hebben zitten smullen en eigenlijk geen genoeg van konden krijgen! 🙂

Maaltijdsalade met veldsla, mango & serranoham

Maaltijdsalade met veldsla, mango & serranoham

Deze salade heb ik vanmiddag weer gemaakt (een kleinere versie voor de lunch) speciaal voor het foodblogevent! Een heerlijke zomerse maaltijdsalade met alles er op en er aan! Fruit & groente, brood, noten, lijnzaad & een beetje vlees: vol vitamientjes, mineralen & vezels. Lekker zomers door de mango (fris, zoet, afkomstig uit (sub)tropische landen) en de gele kleurtjes (mango & gele paprika). Geel is voor mij toch een zomerse kleur: zonnig & vrolijk. Ja, met deze maaltijdsalade ga ik meedoen met het foodblogevent! 🙂

Print Friendly, PDF & Email

7 reacties

  1. Pingback: Foodblogevent augustus | Chicks Love Food

  2. Pingback: Mijn kookweek – week 32 | Maaikyz iCook

  3. Pingback: Dressing versus Vinaigrette | Maaikyz iCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.