De makkelijke maaltijd

2

Vandaag geen ‘mijn kookweek‘ zoals jullie van mij gewend zijn op maandag.
Er staan nog steeds snelle, makkelijke maaltijden op de planning, omdat er even geen tijd is. Nieuwe gerechten uitproberen zit er al helemaal niet in. Ik mis het wel, maar het is even niet anders en we genieten enorm van de hondjes.

Daarom vandaag makkelijke maaltijden. Voor als je even niet zoveel tijd hebt om te koken, voor als je op de camping wilt koken en voor al die andere dagen dat een makkelijke maaltijd wel zo makkelijk is!

Salades

Met een salade kun je vrij snel een maaltijd op tafel toveren. Even wat wassen, snijden, mengen & klaar. Hoeft niet veel tijd te kosten. Je kunt er wat pasta, rijst, quinoa of andere ‘granen’ aan toevoegen (van tevoren al klaar te maken) of wat vlees bakken, een stokbroodjes erbij: je kunt het zo gek niet maken! Neem bijvoorbeeld deze bulgur salade met gegrilde abrikozen & gerookte kip. Iets meer werk, maar ook binnen een mum van tijd klaar.
Eén van onze favorieten is deze snelle & makkelijke mangosalade met gerookte kip.

Mangosalade met gerookte kip

Mangosalade met gerookte kip

Quinoa, spelt, couscous, bulgur….

Quinoa vind ik altijd erg prettig als ik een makkelijke maaltijd op tafel wil zetten. Net als spelt, couscous en/of bulgur. In of met een salade (maar daar hebben we het al over gehad…), maar ook als ‘warme maaltijd’ erg fijn. Wij zijn bijvoorbeeld fan van deze quinoa mediterrane stijl. Sowieso omdat hij erg lekker is, maar ook omdat deze maaltijd ons altijd weer doet denken aan één van onze vakanties in Spanje (waar het gerecht en de foto ook gemaakt is).
De quinoa moet ongeveer vijftien minuten koken en ondertussen maak je de rest klaar. Binnen 20 minuten staat er een heerlijke maaltijd op tafel.

Quinoa mediterrane stijl

Quinoa mediterrane stijl

Een andere favoriet van ons (nou ja, vooral van mij dan) is deze spelt met paprika & feta. Makkelijk, snel en vooral erg lekker. Hij komt ook regelmatig voorbij in ‘mijn kookweek’. Lekker met wat cajunkruiden: ik hou ervan!

Spelt met paprika & feta

Spelt met paprika & feta

Eieren….

Met eieren kun je ook heerlijke, makkelijke maaltijden op tafel zetten. Misschien wat lastiger als je op de camping bent (de meeste gerechten hebben een oven nodig) én je moet wachten totdat de oven klaar is, maar de voorbereiding kan meestal snel! Een voorbeeld? Deze omelet met broccoli & chorizo!

Omelet met broccoli & chorizo

Omelet met broccoli & chorizo

Denk ook eens aan een soort hartige taart zonder het deeg. Deze tomaten ‘cheesecake’ met tijm is een aanrader! Maar ook deze korstloze quiche met spinazie, champignons & kaas is erg lekker. Sneller & makkelijker dan een ‘gewone’ hartige taart én vol van smaak.
Tot slot de frittata. Onze favoriet? De frittata met courgette & bacon. Niet alleen onze favoriet, want dit recept wordt nog steeds vaak bekeken én gemaakt!

Frittata met courgette & bacon

Frittata met courgette & bacon

Oh, ik krijg er meteen trek in! 😉 Maar ook ‘gewone’ hartige taarten wil ik toch even noemen. Er gaat misschien wel wat meer tijd in zitten, maar ik vind ze ideaal. Je kunt ze van te voren (grotendeels) maken en bij thuiskomst hoeven ze alleen nog maar ‘even’ (ok, vaak wel wat langer….) in de oven. En aangezien wij met z’n tweeën zijn, vind ik het altijd erg prettig dat ik dan meteen een maaltijd heb voor de dag erna (of een heerlijke lunch).

Dit zijn de type maaltijden die er bij ons op tafel staan de afgelopen weken (en waarschijnlijk de komende weken). Natuurlijk zijn er nog veel meer makkelijke maaltijden te bedenken.
Ik ben erg benieuwd…. heb jij een favoriete, makkelijke maaltijd? 🙂

Print Friendly, PDF & Email

2 reacties

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.