Mango risotto met gerookte kip & rookkaas

9

Ons vrijdagavondmaal: mango risotto met gerookte kip & rookkaas. Een verrukkelijk, zomers gerecht. De temperaturen zijn er nog naar (vrijdag 22 graden en dit weekend nog hoger), dus een zomerse risotto is wel toepasselijk.

Sinds een tijdje kook ik voor twee personen. Dit gaat me aardig goed af, we gooien eigenlijk niets meer weg aan het einde van de maaltijd. Het is soms wel een uitdaging om de restje die ontstaan in de koelkast ook op te maken… deze week heb ik dat gedaan door wraps met van alles en nog wat te eten, ideaal. Maar soms vind ik het ook wel erg jammer dat de pan leeg is, want dan is het zo verschrikkelijk lekker, dat ik eigenlijk nog wel een beetje zou willen… Dat was gisteravond het geval, ik vond het echt verrukkelijk! Er bleef écht geen korreltje rijst in de pan zitten en de mango was nergens meer te vinden: nom, nom, nom.

Ik verheugde me er eigenlijk de hele dag al op… ik ben echt gek op risotto en mango… daar kan ik geen genoeg van krijgen, zó lekker. Gerookte kip & rookkaas vind ik ook erg lekker, maar eet ik niet zo heel vaak. De combinatie was goddelijk! Nog een beetje Philadelphia er bij om het geheel lekker romig te maken.

Risotto heeft natuurlijk wel je volledige aandacht nodig (een beetje liefde geven), maar toch is dit een snelle vrijdagavond maaltijd (wij hebben het altijd druk op vrijdag), want binnen een half uur staat er een heerlijk maaltijd klaar. Even wat snijden, veel roeren en klaar! Ik heb me laten inspireren door de receptenkaarten van Albert Heijn, maar heb weer het nodige aan het recept veranderd… Hieronder vind je mijn versie!

Print Friendly, PDF & Email

9 reacties

  1. Pingback: Mijn kookweek – week 13 | Maaikyz iCook

  2. Pingback: Yellow Wraps

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.