Mangocake met kokos

6

In de categorie zoete, zalige, zondige zondag: mangocake met kokos!

Een heerlijke, luchtige cake, met sappige, zomerse mango én een laagje citroenglazuur met wat geroosterde kokos. Zomer op je bord! Kopje thee erbij en niets meer aan doen: genieten! Het liefst natuurlijk in de tuin, met een zonnetje, maar ach, in de winter smaakt deze cake ook heerlijk hoor!

Het recept komt uit het ‘nieuwe’ (bestaat sinds april) recepten-magazine, Recepten+, waar ik een tijdje geleden een artikel over schreef. Ik schreef in dat artikel ook dat ik snel eens een recept zou gaan maken… Het heeft een tijdje geduurd, maar hier is ie, want dit recept komt uit de augustus-editie! Een cake met mango, dat moet lekker zijn, dacht ik, dus ging ik aan de slag! Niet moeilijk om te maken, maar ik vind bakken sowieso hartstikke leuk: of het nu makkelijk of moeilijk is, ik geniet!

Mangocake met kokos

Mangocake met kokos

Tips:

  • Als je de cake vandaag al wilt maken, maar geen verse mango in huis hebt…. je kunt ook mango uit de diepvries gebruiken!
  • Zorg ervoor dat de stukjes mango niet te ver naar de rand toe liggen, zodat er nog een laagje beslag omheen gaat. Anders krijg je waarschijnlijk wat ‘scheuren’ in de cake door de stukjes mango (op de foto zie je er een paar 😉 ).
  • Wil je weten hoe je een mango snel & handig in stukjes kunt snijden, kijk van even hier!
  • Zorg ervoor dat het glazuur nét vloeibaar is, dan onstaan de mooie druppels (tip van Recepten+).
Print Friendly, PDF & Email

6 reacties

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.