Mangosoep met kokosspies

10

Hallo zon! Ik heb je gemist. Fijn dat je er weer bent!

Het was wat grauw en nat de afgelopen tijd… Weinig zon, veel regen en veel wind… Maar ze is weer terug: de zon! Heel fijn. De bijbehorende temperaturen zijn ook fijn. De korte broeken/rokken/jurken verschijnen weer en overal zie je mensen genieten in de tuin, op het balkon, in het park of op een terras. Over het algemeen met een bijpassende versnapering. Niets meer aan doen, zeg ik!

Wij zaten in de tuin, heerlijk in het zonnetje en moesten voor onze eigen versnapering zorgen. Geen probleem, dat gaan we regelen. Een paar uur later zaten we in de tuin (nog steeds in het zonnetje), maar nu met een glas mangosoep met kokosspies: genieten!

Mangosoep met kokosspies

Mangosoep met kokosspies

Nou vind ik mango eigenlijk altijd wel lekker hoor. Samen met geroosterde bulgur bijvoorbeeld of in een salade. Maar als het zonnetje schijnt, is mango op de één of andere manier nog lekkerder. Die kleur ook: om vrolijk van te worden.

Dit ijskoude mangosoepje met een mango-kokossoepje smaakte dus extra goed zo in het zonnetje nadat we haar een tijdje niet hadden gezien. Zon & mango: wat mij betreft een perfecte combinatie! Fijne, zonnige dag! 🙂

Ow, en wil je weten hoe je heel eenvoudig een mango kunt snijden? Klik dan even hier!

Inspiratie: Foodies.
Print Friendly, PDF & Email

10 reacties

  1. Vandaag de fout gemaakt om mijn mango al te schillen, terwijl hij helemaal niet rijp is. Hij ziet er zo nog lichtgeel uit en is keihard. Spijtig! Misschien moet ik hem in een smoothie verwerken of in een salade zou ik msh ook nog niet afsteken. Om zo te eten is hij helaas niet zo lekker.

    • Eerst even voelen, dan weet je zeker of ie rijp is! 😉

      Of in een warm gerecht, een crumble ofzo. Ook erg lekker!

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.