Mediterrane broccoliquiche

4

Ons heerlijke avondmaal van afgelopen donderdag: mediterrane brocooliquiche. Klinkt luxe toch?

Is het ook wel een beetje voor een donderdagavond, want dit is geen maaltijd die binnen 20 minuten op tafel staat zoals bijvoorbeeld de fusilli met courgette & amandel, maar wel (ook) ontzettend lekker.

Het valt in principe mee hoor… Je moet het deeg 40 minuten laten rusten, maar ondertussen kun je alvast alles snijden, hakken, mengen en raspen. Daarna heb je nog even werk om de quiche te maken, hup, de quiche een klein uurtje in de oven en dan kun je natuurlijk wat anders gaan doen.

Althans…. dat heb ik ook gedaan, je kent het wel, even de keuken opruimen, boven ligt nog wat was op je te wachten etc. Maar toen ik terug kwam en de quiche nog tien minuten in de oven moest, zag ik dat de bovenkant iets te donker werd… Vooral de broccoli vond dat niet erg fijn. Gelukkig was het geheel niet aangebrand, maar het was mooier geweest (ook voor de foto’s) als het allemaal iets minder donker was uitgevallen. Daarom het advies toegevoegd aan het recept om na een half uur even te kijken en de quiche daarna eventueel af te dekken met aluminiumfolie, om dit te voorkomen, want de rest van de quiche was perfect.

De quiche was namelijk super lekker! Toen hij enigszins donker uit de oven kwam, vreesde ik het ergste want mijn vorige quiche mislukte… Maar wat donkere broccoli houdt ons niet tegen om te proeven en toen bleek de quiche super lekker te zijn. Heerlijke combinatie van smaken (broccoli, tomaten, olijven, amandelen)! We hebben zitten smullen. Omdat ik er dit keer maar voor heb gekozen geen tweepersoonsversie te maken (is toch best moeilijk met een quiche), hadden we een vierpersoons versie op tafel staan en daar hebben we gebruik van gemaakt. We hebben namelijk allebei nóg een stukje genomen, zo lekker was hij! 🙂

Inspiratie: Koken & genieten

 

Print Friendly, PDF & Email

4 reacties

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.