Meergranenrijst met kalkoen, ananas & kokos

2

Een heerlijke combinatie: meergranenrijst met kalkoen, ananas & kokos!

Deze week een keer niet begonnen met Meatless Monday. Dat maken we deze week wel weer goed hoor, maar gisteren aten we heerlijke kalkoen. Je kunt dit gerecht natuurlijk ook zonder vlees eten, lekker met bijvoorbeeld cashewnoten.

Ik heb me dit keer niet echt laten inspireren door een bepaald recept. Ik ben wel ooit eens ergens (maar waar…?) de combinatie rijst met ananas tegengekomen en dat heb ik blijkbaar onthouden. Het is ook super simpel om te maken hoor, niets bijzonders, maar het smaakt echt heerlijk.

Het lekkerste is natuurlijk om verse ananas te gebruiken, maar ik had nog Hak Zon & fruit ananas staan, dus die heb ik maar eens opgemaakt. Ik heb het vruchtensap gebruikt om te rijst mee te koken (in de rijstkoker) waardoor de rijst ook een heerlijke smaak kreeg. Heb je geen rijstkoker? Volg dan gewoon de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik ananassap in plaats van water.

Een makkelijke, snelle maaltijd: ideaal voor een doordeweekse avond, errug lekker en super gezond! Alleen al de ananas…. lees hier de 10 redenen waarom ananas zo gezond is.

Print Friendly, PDF & Email

2 reacties

  1. Pingback: Mijn kookweek – week 38 | Maaikyz iCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.