Mijn kookweek – week 10

4

Wat een week! Hallo lente!

Het zonnetje, de temperaturen (en vooral de verschillen tussen ‘s ochtends vroeg en ‘s middags), bijna geen regen: heer-lijk! En het werd alleen maar beter. Op zondag zag ik veel foto’s voorbij komen met drukte op het strand en drukte bij diverse ijssalons. Tijdens onze wandeling met de hond, zagen we mensen in korte broek & t-shirt en mensen met winterjas & sjaal (écht!).

‘s Middags schijnt het zonnetje heerlijk de keuken in, dus ik heb deze week een paar keer in het zonnetje staan koken: niets mis mee!

Maandag

Er stond eigenlijk tomatenrijst met paprika, salami & feta op de planning. Eigenlijk ja… maar ik had die dag ineens zo’n zin in hartige taart. De tomaten heb ik gelaten voor wat ze waren, maar samen met een halve courgette, heb ik de rest van de ingrediënten verwerkt in een hartige taart en die was echt super lekker! Een beetje zoals deze paprika quiche met salami. Alleen dan geen kastanjechampignons, maar courgette en in plaats van de mozzarella, wat feta.

Paprika quiche met salami

Paprika quiche met salami

Dinsdag

Lekker makkelijk: we aten de andere helft van de paprika quiche met salami. Beetje sla erbij en we gingen weer tevreden van tafel. Weinig moeite, weinig opruimen, maar wel ontzettend lekker eten. Prima.

Woensdag

Woensdag stond ik een beetje te klunzen in de keuken… Het lukte gewoon allemaal niet echt. Eerst ging er een kaas-bieslook taart de oven in. Die kwam er niet zo mooi uit… terwijl ik mij toch goed aan het recept heb gehouden (voor de verandering). De smaak was ook niet fantastisch, dus ik moest iets anders verzinnen. Uiteindelijk kwam er een bak sla op tafel met rolletjes van filodeeg gevuld met feta & pistache. De rolletjes waren erg lekker, maar ook met het rollen stond ik te klunzen…. ze gaan nog een keer in de herhaling!

Donderdag

Tijd voor zoete aardappelen (zó lekker)! Geroosterd in de oven met ahornsiroop & pecannoten. Het recept lees je binnenkort op MiCook!

Geroosterde zoete aardappel met ahornsiroop & pecannoten

Geroosterde zoete aardappel met ahornsiroop & pecannoten

Vrijdag

Ik probeerde de Tarte tatin met wortels van Rachel Khoo te maken en warempel: hij was prachtig en het omkeren ging helemaal goed. Het recept komt uit haar nieuwe boek Mijn Franse Keuken. Het lijkt mij een geweldig boek, maar hij staat hier helaas niet in de kast (ik mag niet meer zoveel kookboeken kopen van mezelf….). Dit recept heb ik uit de Allerhande. We hebben heerlijk gegeten.

Tarte tatin met wortels

Tarte tatin met wortels

Zaterdag

Een dag op stap. Op bezoek bij mijn schoonouders. Eerst even een bakje koffie bij mijn schoonmoeder om daarna op bezoek te gaan bij mijn schoonvader in het verzorgingstehuis. Onze hond, Mac, is na zo’n dag helemaal kapot, want och, wat krijgt ze een aandacht daar. Er lopen niet zoveel honden rond in het tehuis en veel mensen willen Mac even aaien. Mac vindt alles prima… een dag vol aandacht dus! ‘s Avonds aten we lekker gyros met rijst en een salade van mijn schoonmoeder om daarna weer richting huis te rijden. Mac besloot om bij thuiskomst lekker te relaxen met haar beste vriendje…! 😉

Mac en haar beste vriendje

Mac en haar beste vriendje

Zondag

Wat een heerlijke dag! Dat zonnetje… geweldig! Weer om lekker lang te wandelen, met de hond natuurlijk! Mac lekker rennen & zwemmen en wij genoten van de fijne zon! Hallo lente!

‘s Avonds een eenvoudige, maar erg lekkere maaltijd: notenbrood met paprikasalsa & feta. Nog wat kastanjechampignons erbij voor de afwisseling: helemaal goed!

Notenbrood met paprikasalsa & feta

Notenbrood met paprikasalsa & feta

Nieuwe recepten

Dit was mijn kookweek! Staan er bij jullie al echte lente-gerechten op tafel?

Zoals altijd sluiten we af met de nieuwe recepten van afgelopen week op een rijtje! Tot volgende week!

Week 10

  1. Peanut and white chocolate chip cookies
  2. Zalmwraps met roomkaas & pistache
  3. Geitenkaas met parmaham in filodeeg
  4. Röstikoekjes van pastinaak (+ meer recepten met pastinaak)
Print Friendly, PDF & Email