Mijn kookweek – week 18

2

Gelukkig, de week was weer wat beter dan de vorige…. Onze relatie met de doos zakdoeken is nog niet voorbij, maar het gaat al een stuk beter. Het koude weer (ja, ik vond het stiekem toch wel wat koud deze week…) werkt niet echt mee, maar als het zonnetje scheen, was het prima te doen buiten, zelfs zonder zakdoeken. Ja, het gaat weer beter. Er was in ieder geval weer zin om lekker te koken én te eten!

Maandag

Vorige week is de schilder begonnen met het buitenwerk en maandag heeft hij alles afgemaakt. Het is klaar! Geen stof meer in huis (nou ja, na het schoonmaken dan…), geen voordeur die open moet blijven staan: heerlijk! Het huis ziet er weer stralend uit en het is toch wel fijn om gewoon weer je eigen gang te kunnen gaan. Dat vierden we ‘s avonds met één van onze favorieten: de feta-courgetteschotel!

Feta-courgetteschotel

Feta-courgetteschotel

Dinsdag

Ik liet mij (uiteindelijk) een keer overhalen om bimi te kopen (door de bimi zelf). Elke keer zag ik het liggen en werd toch wel erg nieuwsgierig. Ik nam het mee en maakte bimi met parmaham & walnoten. Heer-lijk!

Bimi met parmaham & walnoten

Bimi met parmaham & walnoten

Woensdag

Mijn eerste recept van Ottolenghi! Ik heb een aantal boeken van hem in de kast staan en ik vind ze prachtig, maar op de één of andere manier maak ik er nooit wat uit en daar moest verandering in komen! Ik maakte heerlijke zoete aardapppelgalettes. We hebben zitten smullen. Toch maar eens vaker zijn boeken uit de kast pakken.

Zoete aardappelgalettes

Zoete aardappelgalettes

Donderdag

Ik mocht voor mezelf koken… niet te moeilijk doen dus! Aubergines met kikkererwten & feta: lekker!

Aubergines met kikkererwten & feta

Aubergines met kikkererwten & feta

Vrijdag

Vrijdag werd er voor ons gekookt! Ook weleens fijn! We aten een lekkere asperge quiche met wat tomaatjes met bieslook van Alwin zijn moeder (en een beetje van de broer van Alwin). Terwijl wij nog even met Mac aan de wandel waren, werd er gekookt en daarna konden we aan tafel! 🙂

Asperge quiche met tomaatjes

Asperge quiche met tomaatjes

Zaterdag

‘s Middags de hort op, dus eerst ff Mac moe maken & uitlaten. Gelukkig kwamen we een vriendje tegen waarmee ze heel leuk kan spelen. En van spelen word je moe… Wat zijn ze leuk samen hè?! Mac ligt trouwens rechts… ze lijken nogal op elkaar! 😉

Mac en haar vriendje Bo

Mac en haar vriendje Bo

‘s Avonds een makkelijke maaltijd: krieltjes met tomaatjes & courgette uit de oven. Weinig werk, maar erg smakelijk!

Zondag

Zondag hebben we genoten van een late lunch bij Koetjes & Kalfjes. Niet zomaar een broodje… maar een erg vullende lunch. Super lekker, maar rond etenstijd hadden we geen trek meer, dus hebben we het maar bij de lunch gelaten.

Lunch

Nieuwe recepten

Een week met fijne nieuwe recepten online! Je ziet ze hieronder! Fijne week!

Nieuwe recepten

  1. Aubergine pizza’s
  2. Homemade pindakaas met een twist
  3. Vispotje met groenten
  4. Rabarber-appelmoes
  5. Bimi met parmaham & walnoten
Print Friendly, PDF & Email