Mijn kookweek – week 19

8

Weer een week voorbij…. Wat gaat de tijd snel hè?! Een beetje afgezaagd, ik weet het, maar het is wel zo…. Zelfs met zoveel regen als afgelopen week…. Het leek wel een beetje herfst. Regen, onweer, veel wind en toch best wel koud hoor… Brrr… Geef mij het zonnetje maar weer terug! Verder zat het niet helemaal mee deze week, maar we hebben weer lekker gekookt & gegeten!

Maandag

Maandag (Bevrijdingsdag) was het eigenlijk best een mooie dag, zonnetje erbij: prima! Het leek bij ons in de buurt wel officiële klus-dag. We hoorden van meerdere kanten klus-geluiden komen en besloten zelf ook maar te gaan klussen. We hebben het terras weer helemaal zomer-klaar gemaakt. Nu alleen de zomer nog….! Eerst nog even de keuken in om dit lekkere bananenbrood te maken, zodat we in de tuin konden genieten van een stukje (of twee…).

Bananenbrood uit het voedselzandloper kookboek

Bananenbrood

‘s Avonds niet zoveel trek meer (het bananenbrood was té lekker), dus we besloten wat hapjes te eten op het terrasje bij het hondenstrandje. Mac lekker zwemmen, wij nog even genieten van het zonnetje.

Dinsdag

Dinsdag aten we een groentetaart met een bodem van amandelmeel. Eigenlijk gewoon heel veel groenten (aubergine, courgette & paprika’s) met een noten-‘korst’. Best lekker!

Groentetaart met bodem van amandelmeel

Groentetaart met bodem van amandelmeel

Woensdag

Woensdag begon ik wat last te krijgen van mijn ribben (vooral met hoesten & neus snuiten…). Gelukkig maar aan één kant en niet echt super veel pijn, dus ach, gaat wel weer over… We deden nog wat boodschappen om er vervolgens thuis achter te komen dat de diepvries al een tijdje niet aanstond…. Huh? Geen idee waarom hij uit stond, maar de inhoud was niet meer te redden. Wat een bende! Vooral dat ontdooide rode fruit (yuk!) en de vis…. Meteen maar alles schoongemaakt en de paar stukjes vlees (die we net hadden gekocht) in de diepvries gelegd. Jeetje, wat was dat ding leeg… Ik vond het echt verschrikkelijk om alles weg te gooien….

Tijd om te koken! Ik maakte spitskool met kip & pinda’s. Wat rijst erbij: heerlijk! Ik maakte meteen maar een grote pan vol zodat er wat overbleef om in de diepvries te leggen, want het is toch af en toe best wel handig om een makkelijk maaltijd op tafel te toveren!

Spitskool met kip & pinda's

Spitskool met kip & pinda’s

Donderdag

Ok, ok, ik had een hele grote pan vol gemaakt…. De helft van wat er overbleef van de spitskool met kip ging in de diepvries, de andere helft aten we donderdagavond en ik was blij dat ik wat bewaard had in de koelkast….

‘s Ochtends moest ik namelijk heel hard niezen… op zich niets mis mee, maar dat deed toch wel zo’n pijn bij mijn ribben. Toch maar even de huisarts raadplegen. Conclusie: een gekneusde rib. Behandeling: zorgen dat je van je verkoudheid afkomt. Tja, en daar loop ik al drie weken mee, dus gaat blijkbaar niet zo makkelijk… Hoestdrankje, pijnstiller, rust, maar wel in beweging blijven (anders wordt de boel stijf…). Het valt allemaal wel mee hoor (nou ja….), maar het is best lastig….

Vrijdag

Vrijdag stond Alwin in de keuken… Ik had nog behoorlijk last, dus probeerde wat rustig aan te doen (en dat is best moeilijk…echt!). Alwin liet zich inspireren door ‘mijn’ spelt met paprika & feta. Alleen had hij zin in pasta… dus werd het pasta met paprika, courgette & feta! Ook lekker, maar mijn voorkeur gaat toch uit naar spelt. Wel super lief natuurlijk en we hebben heerlijk gegeten! 🙂

Spelt met paprika & feta

Spelt met paprika & feta

Zaterdag

Wat een regen hè…?! Aangezien Mac toch al nat zou worden, is Alwin met haar naar het bos gegaan. Lekker zwemmen & spelen. Ik bleef nog even thuis (en dat vond ik door de regen toch nét iets minder erg…). ‘s Avonds tijd voor een ovenschotel: ravioli met broccoli, tomaten & mozzarella. Lekker hoor, maar het zag er niet echt smakelijk uit… Ovenschotel zijn niet altijd even fotogeniek… 😉

Mac in het bos

Zondag

Tijd voor de foodblogswap! Alwin & ik doken samen de keuken in om wat lekkers te maken. Wat? Dat mag ik natuurlijk nog niet vertellen, maar dat lees je binnenkort op MiCook. Het viel hier in ieder geval goed in de smaak!

Nieuwe recepten

Tot slot de nieuwe recepten van afgelopen week! Naast de winactie (doe jij al mee?) weer een viertal recepten. Mijn favoriet? De geroosterde wortels…. of toch de speculoosmuffins of…. nou ja… allebei dan! 😉 Tot volgende week!

Nieuwe recepten

  1. Speculoosmuffins
  2. Choco mousse van avocado
  3. Zoete aardappelgalettes
  4. Geroosterde wortels met ricotta
Print Friendly, PDF & Email