Mijn kookweek – week 21

1

Wat een weertje hè, afgelopen week?! Veel zon, fijne temperaturen én (bij ons vooral ‘s nachts) veeeel regen. Allemachtig… ik ben zelfs een keer wakker geworden door de regen & storm (over het algemeen slaap ik door alles heen…), maar ‘s ochtends begon het zonnetje weer te schijnen, was alles binnen no time weer droog en konden we weer genieten van het mooie weer. Ja, het was een fijne week, ook in de keuken!

Maandag

We begonnen de week met een heerlijke salade. Niet te moeilijk doen met dat warme weer & lekker snel aan tafel. Ik maakte een salade met spinazie, walnoten & roquefort. Het recept lees je binnenkort op MiCook!

Spinaziesalade met walnoten & roquefort

Spinaziesalade met walnoten & roquefort

Dinsdag

‘s Middags leuke foodpost. De FoodWeLove box kwam weer binnen en deze maand heeft hij het onderwerp: Bake your day. De mei-box is samengesteld door niemand minder dan Hidde de Brabander van Dreams of Magnolia. Veel lekkers in de box van deze maand en daar word ik blij van!

FoodWeLove box

‘s Avonds aten we weer een salade….. Dit keer wel een iets warmere versie: kropsla met zoete aardappel & gerookte kip. Het blijft één van onze favorieten!

Woensdag

Euh… misschien begint het een beetje saai te worden, maar er stond wéér een salade op tafel… Dit keer een bulgursalade met tomaatjes & kruiden. Simpel, maar erg smakelijk! Super lekker voor bij een bbq, dus ik zal niet te lang wachten met het recept.

Bulgursalade met tomaat

Bulgursalade met tomaat

Donderdag

De rest van de bulgursalade stond op tafel (ik maakte natuurlijk weer veel te veel…) samen met een heerlijke yoghurtdip met komkommer & munt en wat pitabroodjes. De pitabroodjes heb ik niet zelf gemaakt, maar die staan op mijn ‘grote lijst’. Volgende keer (of die keer erna…) maak ik ze zelf.

Yoghurtdip met komkommer & munt

Yoghurtdip met komkommer & munt

Vrijdag

Vrijdag was het toch wel een beetje kouder… met af en toe een buitje niet echt een mooie dag buiten… Tijd om de oven weer eens te gebruiken. Er stonden gevulde paprika’s met ricotta op het menu. Ook dit recept lees je binnenkort (ik heb goed mijn best gedaan in de keuken afgelopen week… 😉 ).

Gevulde paprika's met tomaat

Gevulde paprika’s met tomaat

Zaterdag

Zaterdag waren we het er allebei (zonder twijfel) over eens dat er weer eens risotto op tafel moest komen. Het was té lang geleden. Ik maakte de lievelings-versie van Alwin: met wat parmezaanse kaas, pijnboompitten en deze heerlijke sticky tomaatjes.

Sticky tomaatjes uit de oven

Sticky tomaatjes uit de oven, alleen dan met risotto

Zondag

De zon scheen, dus we zaten al vroeg (voor een zondag…) in de auto om naar het strand te gaan. De zon was echter nergens te bekennen… en dan is het toch best frisjes aan zee… Eerst maar een kopje koffie. Naast ons zat een stelletje met allerlei strandspullen: helemaal klaar voor een dagje strand. Maar na een uitgebreid ontbijt besloten ze weer naar huis te gaan, want ze hadden geen vertrouwen meer in mooi weer. Wij bleven nog even, want Mac wilde heel graag een duik in de zee maken. Ongeveer een kwartiertje later begon de zon te schijnen en was het heerlijk!

Na de strandwandeling en de zwemsessie van Mac nog even bij een strandtent gezeten en genoten van een heerlijke smoothie. In het zonnetje.

Strand-1

‘s Avonds hebben we eigenlijk niet zoveel gegeten. Na de enorme smoothie, een broodje en hier en daar wat snacken, hadden we eigenlijk niet zo’n trek. Ach, dan maar niet. Het was in ieder geval een heerlijke dag!

Nieuwe recepten

Tot slot nog even de nieuwe recepten van deze week. En ach, daar zit ook een salade bij…. De week van de salades… Hebben jullie afgelopen week ook zoveel salades gegeten? Tot volgende week!

Week 21

  1. Gezonde speltkoekjes met banaan
  2. Courgettesalade met broccolipesto
  3. Groentetaart met bodem van amandelmeel
  4. Homemade kruidenboter
Print Friendly, PDF & Email