Mijn kookweek – week 22

0

Over het algemeen zijn wij er op maandag vroeg bij… rond zeven uur staat ‘mijn kookweek’ online: niets aan de hand. Vandaag zijn we wat later…

Gisteren waren er namelijk wat problemen met de bereikbaarheid van MiCook en dat was niet leuk (erg zachtjes uitgedrukt….). We hebben een groot deel van de dag gewerkt aan een oplossing, maar het is gisteren niet meer gelukt om alles aan de praat te krijgen. Je snapt dat wij niet echt vrolijk waren… Je hoeft je geen zorgen te maken hoor, je kunt nu gewoon veilig recepten zoeken & artikeltjes lezen, maar leuk was het gisteren niet. Onze excuses voor het ongemak!

De rest van de week was wel leuk hoor, dus laten we snel over eten & recepten praten, dat is veel leuker!

Maandag

Afgelopen maandag stond deze heerlijke courgette lasagne met gerookte kip op de planning. Lasagne zonder pasta met als ‘vervanger’ voor de pasta, plakken courgette. Een schaal vol groenten: erg lekker!

Courgette lasagne met gerookte kip

Courgette lasagne met gerookte kip

Dinsdag

Ik schreef die dag een artikel over de mango: vijf keer mango en door het schrijven van dat artikel, kreeg ik spontaan zin in de mango salade met gerookte kip. Dat kwam goed uit, want ik had nog wat kip over van de lasagne. Ik hoefde dus niet lang na te denken over wat er op tafel kwam die tafel.

Mangosalade met gerookte kip

Mangosalade met gerookte kip

Woensdag

Tijd voor hartige taart! Dit keer een versie met cherry tomaatjes & geitenkaas. Hij lijkt een beetje op deze zomerse tomatentaart, maar dan weer nét anders. Het recept lees je binnenkort op MiCook.

Hartige taart met tomaatjes

Hartige taart met tomaatjes

Donderdag

Lekker makkelijk: we aten de rest van de hartige taart met cherry tomaatjes met een salade. Weinig werk dus die avond, lekker relaxed! Eerder die dag stond ik nog wel ‘even’ in de keuken om een heerlijke abrikozentaart te maken. Ook dit recept komt snel online.

Abrikozentaart met amandelen

Abrikozentaart met amandelen

Vrijdag

Tijd om naar het bos te gaan met Mac. Donderdag was een vrij regenachtige dag en dan is het toch minder leuk om lange wandelingen te maken, dus toen het vrijdag droog was (met een zonnetje), hebben we Mac lekker laten rennen in het bos. Wat is er nou leuker dan door de blubber stampen…..!?

Mac in het bos

‘s Avonds was het tijd voor een ovenschotel. Eén met courgette & tomaat, beetje feta erover & smullen maar!

Ovenschotel met courgette & tomaat

Ovenschotel met courgette & tomaat

Zaterdag

Na een drukke dag besloten we om nog even van het zonnetje te genieten op een terras en daar hebben we ook een hapje gegeten. Alwin koos voor de tonijn en ik voor de tijgergarnalen. Daarna Mac laten zwemmen (ongeveer twintig meter naast het terras zit een hondenstrandje) om vervolgens moe & voldaan weer naar huis te gaan.

Eten Happy Moose

Zondag

We hadden nog wat abrikozen over van de taart. Erg lekker om zo op te eten, maar ook super om te verwerken in een salade. Daarom maakte ik deze bulgur salade met gegrilde abrikoos.

Bulgur salade met gegrilde abrikozen & gerookte kipfilet

Bulgur salade met gegrilde abrikozen

Heb jij nog iets bijzonders/lekkers gemaakt de afgelopen week? Of staan er voor de komende week ‘spannende’ gerechten op de planning? Fijne week!

Print Friendly, PDF & Email