Mijn kookweek – week 25

6

Wat een week! Het begin van de zomer (met ook nog zomers weer erbij), de langste dag van het jaar, lekker eten, gezelligheid & gezinsuitbreiding! Wat…? Jaaa, er loopt op dit moment een puppy in huis: het ‘zusje’ van Mac. Maar daarover later meer, eerst maar eens beginnen met maandag.

Maandag

De week begon rustig. Een makkelijke maaltijd: quinoa caprese. Een lekker worstje erbij, helemaal goed.

Quinoa caprese

Quinoa caprese

Dinsdag

Tijd voor een lekkere, frisse salade. Eentje met gegrilde nectarines & geitenkaas en die viel erg in de smaak. Een blijvertje! Jullie lezen het recept binnenkort op MiCook!

Salade met gegrilde nectarines

Salade met gegrilde nectarines

Woensdag

Na een paar dagen rust, mocht de oven weer wat werk doen! Ik schoof deze tarte tatin met wortel in de oven. Nog wat sla erbij en we hebben weer zitten smullen!

Tarte tatin met wortel

Tarte tatin met wortel van Rachel Khoo

Donderdag

Alwin at die avond niet thuis en ik had genoeg andere dingen te doen. Een makkelijke maaltijd: gestoomde courgette & taugé met pijnboompitten. Simpel, maar erg lekker!

Gestoomde courgette & taugé

Gestoomde courgette & taugé

Vrijdag

Door het artikel dat ik schreef over courgette (vijf keer courgette), kreeg ik zo’n zin in de feta-courgetteschotel…. Tja, dan zit er maar één ding op: de keuken in en aan de slag!

Feta-courgetteschotel

Feta-courgetteschotel

Zaterdag

De dag dat we puppy’s gingen kijken. Of we er gelijk één mee mochten nemen, was nog niet helemaal zeker en of we een goed gevoel hadden bij de eigenaar/kennel/pup, is natuurlijk ook altijd maar afwachten. Het is niet zomaar iets… Maar na een paar uur op de boerderij met de puppy’s (er waren er nog drie), hebben we Luna meegenomen. Het ‘zusje’ van Mac. Een paar foto’s:

Mac & Luna

Weer thuis hebben we nog even van het zonnetje genoten in de tuin. De buurkinderen kregen er al snel hoogte van dat er een puppy in onze tuin rondhuppelde, dus we hadden ineens een tuin vol ‘kraamvisite’. Mac & Luna waren enorm onder de indruk en wij ook wel een beetje… Een drukke dag dus. We trakteerden onszelf op een pizza.

Zondag

Na een korte nacht…. (allemachtig, wat kan zo’n klein mormeltje een keel opzetten…) hebben we vooral veel aandacht aan de hondjes gegeven. De één om te laten wennen… te zorgen dat ze haar ‘dingetjes’ niet in huis deed en dat ze niet op alles begon te knagen. De ander omdat ze erg onder de indruk is, nog niet zo goed weet wat ze er mee moet en ook wat extra aandacht vraagt van de ‘baasjes’. Tja… het is wat… zo’n hele roedel in huis! Het was een leuke dag! ‘s Avonds hebben we erg makkelijk gedaan: een broodje. Niets bijzonders. De dag was al bijzonder genoeg.

Luna

Waarschijnlijk krijgen jullie de komende tijd nog wel meer puppy foto’s te zien. Vinden jullie dat leuk? Laat het weten! Fijne week!

Print Friendly, PDF & Email