Mijn kookweek – week 26

2

Het was absoluut geen saaie week, maar veel tijd in de keuken zat er niet in deze week. Door de komst van onze pup Luna bestond mijn week uit het begeleiden van de honden. De kleine pup heeft wat meer begeleiding nodig, maar ook onze andere hond (Mac) moest nog even wennen en weet soms nog niet zo goed wat ze moet doen.
Koken was even geen optie. Weinig ‘spannende dingen’ dus deze week, maar we hebben natuurlijk wel gegeten. Pas als Alwin thuis kwam uit zijn werk, deed ik een poging om een maaltijd op tafel te toveren, maar zelfs dat was soms wat lastig. Daarnaast waren we een paar dagen niet thuis, omdat we een weekendje weg waren. Niet ideaal met een pup, maar wel ontzettend goed voor haar socialisatie.

Maandag

Alwin weer naar zijn werk, ik alleen met de hondjes. Even wennen hoor. Met z’n tweeën is het toch een stuk makkelijker. ‘s Avonds had ik echt geen puf meer, dus er kwam een makkelijke salade op tafel met een broodje uit de oven.

Mangosalade met gerookte kip

Mangosalade met gerookte kip

Dinsdag

‘s Nachts gaat Luna nu (zonder piepen!) in de bench, maar overdag vindt mevrouw het nog niet zo’n goed idee. Ze moet nog een beetje wennen aan het ‘alleen’ zijn. Blijkbaar vindt ze het niet geruststellend genoeg dat ik aan de eettafel zit te werken (op een metertje of vijf afstand…). Nog maar even rustig aan doen met de bench: voor mij een vermoeiende dag met een loslopende pup én Mac die constant met Luna (of met mij) wil spelen. ‘s Avonds had ik zin in veel groenten, dus maakte deze spelt met paprika & feta met wat extra groenten en met mijn homemade cajunkruiden die ik al eerder maakte (het recept komt snel online!).

Cajunkruiden

Cajunkruiden

Woensdag

Leuke foodpost! De FoodWeLove Box kwam binnen. Zo’n prachtige box kon ik deze week extra goed gebruiken. Hij is super leuk deze maand: de marshmallows met salted caramel waren snel op….

Foodwelove

‘s Avonds gingen deze sticky tomaatjes in de oven. Alwin deed nog wat courgette in de pan en kookte wat pasta. Lekker makkelijk!

Donderdag

We gaan ook met Luna naar puppy-cursus (afgelopen maandag de eerste les al gehad!) en daar was donderdag de theorie-avond van (eenmalig, de rest is praktijk). Alwin ging direct vanuit zijn werk naar de theorie-avond en kwam pas na tienen thuis. Een lange dag voor mij. Niet zoveel tijd om te koken. Ik maakte een nog snellere variant van deze quinoa met komkommer & garnalen. Het sausje liet ik achterwege en de komkommer ging in blokjes.

Quinoa met komkommer & garnalen

Quinoa met komkommer & garnalen

Vrijdag

Op naar CenterParcs het Heijderbos! De eerste keer dat de hondjes samen op de achterbank moesten liggen. Dat was nog wel even spannend. Ik kon er natuurlijk altijd tussenin gaan zitten, maar ze moeten toch leren dat ze niet altijd kunnen spelen en soms even rustig moeten liggen. Het ging goed! Zó schattig!

Op de achterbank

‘s Avonds aten we een stokbroodje met kruidenboter & wat sla. Even bijkomen van de reis met een makkelijke maaltijd.

Zaterdag

Aan de andere kant van het park, kun je door een hek meteen het bos is. Eén van Mac haar favorieten plekken. Op naar het bos! Maar…. voordat je in het bos bent, moet je eerst het park door met Mac én lieve, kleine, schattige Luna. Wij vinden Mac ook nog steeds lief & schattig hoor, maar klein is ze niet meer te noemen… Echt, geloof me, als je niet van aandacht houdt (zoals ik, zei de gek…) ga dan nooit, echt nooit, met een puppy naar CenterParcs. Nooit. We hebben ongeveer drie kwartier gedaan over een wandeling van nog geen tien minuten omdat iedereen even naar die kleine, schattige, lieve Luna wilde kijken (en aaien en knuffelen…).
Helemaal goed voor haar socialisatie, maar ik vond het wat minder leuk. De eerste weken moet je zo’n pup met allerlei mensen kennis laten maken. We kunnen al heel wat afvinken: kleine mensen, grote mensen, drukke mensen, dikke mensen, dunne mensen, hysterische vrouwen, norse mannen, schreeuwende kindern. Yup, we hebben ze allemaal gehad.

Afijn… het was best een leuke dag. ‘s Avonds hebben we een hapje in de bungalow gegeten (uit eten gaan met de twee viervoeters zit er nog even niet in). Ik maakte deze paddenstoelen in knoflook & kruiden. Stukje vlees erbij en wat gebakken aardappeltjes: lekker hoor!

Paddenstoelen in knoflook & kruiden

Paddenstoelen in knoflook & kruiden

Zondag

Weer naar het bos (en het park door….), nog even langs de kinderboerderij, kennis maken met de kippen, geitjes & ezels. Verder vooral gewacht totdat het droog werd om weer lekker te wandelen. Natuurlijk hebben we ‘s avonds naar Oranje gekeken en daarvoor aten we pannenkoeken!

Mac & Luna in het bos

Tot volgende week!

Print Friendly, PDF & Email