Mijn kookweek – week 3

2

Week 3. Een winterse week met herfstig weer.

Volgens mij hebben we best veel regen gehad de afgelopen week… Ik heb in ieder geval mijn charmante regenkleding een paar keer moeten gebruiken omdat ik echt niet om de buien heen kon lopen (met de hond). Herfstig weer dus.

Niet echt weer voor stevige, winterse pot, maar toch hebben deze week lekker boerenkool gegeten. Stamppot boerenkool. Met rookworst. Verder weinig winterse pot, maar lekker eten, dat dan weer wel!

Maandag

Ik had gewoon zomaar spontaan zin in broccoli. Dus kwam deze krokante broccolitaart met feta & ham op tafel. Een krokante taart van filodeeg met behoorlijk wat broccoli en wat Serranoham er overheen: heerlijk!

Krokante broccolitaart met feta & ham

Krokante broccolitaart met feta & ham

Dinsdag

Lekker makkelijk! Wat kip uit de oven met veel groenten uit de wok. Weinig werk, maar erg lekker!

Woensdag

Een drukke dag met wat minder leuke dingen, dus ‘s avonds hadden we zin in comfortfood. Ik maakte deze heerlijke risotto met courgette & garnalen: smullen! Daar waren we wel aan toe! 🙂

Citroen risotto met courgette & garnalen

Citroen risotto met courgette & garnalen

Donderdag

Het fijne van risotto is dat je per ongeluk expres zomaar iets teveel kan maken. We hadden dus nog wat over en dat heb ik tijdens de lunch gegeten met flink wat paprika. Wat een verwennerij!

Afgelopen donderdag kwamen deze hartige pannenkoeken van kikkererwtenmeel online, maar hier stond Alwin achter het fornuis en dat kan maar één ding betekenen: pannenkoeken! Van speltmeel dan. Naturel, met spek én met banaan. Heer-lijk!

Hartige pannenkoeken van kikkererwtenmeel

Hartige pannenkoeken van kikkererwtenmeel

Vrijdag

Laat in de middag besloten we om nog even met Mac naar het strand(je) te gaan. Mac vindt het heerlijk om te zwemmen en wij vinden het heerlijk om lekker over het strand te wandelen. Maar toen we aankwamen begon het te regenen… Het waaide te hard voor een paraplu en we hadden ook geen regenkleding bij ons. Eerst maar een kopje koffie drinken dan, lekker binnen: warm & droog. Ach, en toen we er toch zaten (en het nog even niet droog werd), hebben we daar ook nog een klein hapje gegeten. Goed begin van het weekend!

Warm, droog & koffie!

Warm, droog & koffie!

Zaterdag

Zaterdag was fiets-dag! Alwin kreeg ‘s ochtend zijn nieuwe fiets (ik had al een tijdje een nieuwe). Alwin zat (door de lange levertijd) een tijdje zonder fiets, maar nu kunnen we weer fijn samen fietsen! En dat hebben we gedaan afgelopen zaterdag. Eerst een stukje met Mac naast de fiets. We hebben zo’n speciale stang gekocht voor aan de fiets (met veer en een korte ‘riem’) zodat Mac naast de fiets kan lopen (rennen) zonder dat ze ineens achter een kat aanschiet ofzo…. 😉

Mac had snel door hoe het werkte en bij het zien van een andere leuke hond, nam ze een sprintje, zonder dat wij van de fiets afvielen. Ideaal dus! En als er een hond voor ons loopt, neemt Mac ook een sprintje en hoef je in principe niet meer te fietsen… wat een kracht zit er in zo’n beest!

Afijn, daarna nog even met de fiets (zonder Mac) naar de stad, even wat boodschapjes doen om daarna weer terug te fietsen en te genieten van een stamppot boerenkool uit dé stamppotpan!

Stamppot boerenkool

Stamppot boerenkool

Zondag

Weer een stukje fietsen met Mac. Ze vind het helemaal geweldig. Wat een enthousiasme! Tussendoor even zwemmen (zonder fiets…), een stukje wandelen en daarna weer verder fietsen. Een beetje afwisseling, want elke dag wandelen is ook maar saai. Verder een fijne dag om even de administratie weer bij te werken, moet ook gebeuren.

Mac achter de Mac

Mac achter de Mac

‘s Avonds aten we de rest van de stamppot boerenkool. Lekker opgebakken in de pan met wat cashewnoten erdoor: heerlijk!

De laatste drie foto komen overigens van mijn Instagram-account. Daar kun je MiCook natuurlijk ook volgen! Ow, en nu ik toch bezig ben…. MiCook is sinds kort ook te vinden op Google+! Zie ik je daar? 🙂

Nieuwe recepten

Tot slot de nieuwe recepten van week 3!

Nieuwe recepten week 3

  1. Salsa Verde
  2. Hartige pannenkoeken van kikkererwtenmeel
  3. Italiaans auberginepannetje
  4. Citroenkip met kruidige rijst
  5. Zoete ravioli

Tot volgende week!

Print Friendly, PDF & Email