Mijn kookweek – week 5

5

Jeetje, al weer een week voorbij en het is inmiddels februari…

De winterse buien zetten niet echt door. Aan het begin van de week was het hier (‘s ochtends vroeg) een klein beetje wit, maar aan het einde van de week stegen de temperaturen toch weer tot ver boven de nul (een graad of acht). Heerlijk om lange wandelingen te maken, dus mij hoor je niet klagen! En of opwarmen bij de oven nodig is of niet, ik doe het toch wel! Lekker weer de keuken in!

Maandag

De week begon met restjes: makkelijk én erg lekker! De dag ervoor maakte ik een heerlijke stoofpot van aardappels, peen, pastinaak & spek. Veel te veel voor ons tweetjes, dus daar konden we nog een keer van genieten: yum!

Heerlijke stoofpot met aardappels, peen, pastinaak & peterselie

Stoofpot met aardappels, peen, pastinaak & spekjes

Dinsdag

Ook dinsdag lekker makkelijk: quinoa met courgette, paprika en een beetje feta. We zijn dol op deze combinatie, het staat hier dan ook vaak op tafel. Een beetje een variant op deze quinoa mediterrane stijl.

Quinoa mediterrane stijl

Quinoa mediterrane stijl

Woensdag

Doordat ik gestreepte aubergines mee naar huis had genomen (ik vond ze mooi!), mocht ik iets verzinnen met aubergines. Ze stonden helemaal niet op de planning, maar ik had nog genoeg in huis om er een lekker maaltje van te maken. Ik vulde de aubergines met couscous & abrikozen. Nog even de oven in & klaar!

Gevulde aubergines met coucous

Gevulde aubergines met coucous

Donderdag

Als we op donderdagavond geen plannen hebben, gaan we tegenwoordig op donderdag boodschappen doen in plaats van vrijdag. Echt zoveel rustiger! En ik hou van rustige winkels! Ook als we tussendoor even tijd hebben, doen we de boodschappen op donderdag! Soms kiezen we hierdoor voor een makkelijke maaltijd. We aten die avond notenburgers met een broodje en lekker veel sla: heer-lijk! Het recept van de notenburgers lees je binnenkort op MiCook!

Notenburger

Notenburger

Vrijdag

‘s Middags maakte ik wat hapjes waaronder wrap-hapjes met zalm & pistache: erg fijne combinatie. Ook hiervan lees je het recept binnenkort op MiCook. De hapjes waren té lekker: voordat we het wisten waren er al meer op dan de bedoeling was. Tegen etenstijd gingen we nog even de stad in en daar namen we een oven loempia met kip mee naar huis. Nog even in de oven en genieten!

Zalmhapjes met pistache

Zalmhapjes met pistache

Zaterdag

Gezien de weersvoorspellingen (regen, regen en nog eens regen) hadden we een rustig dagje in gedachten. Beetje administratie… je kent het wel. Maar na een uur of tien ‘s ochtends was het droog en is het droog gebleven. We begonnen de dag daarom met een flinke boswandeling met Mac en uiteindelijk zijn we de hele dag op sleeptouw geweest. Flink wat kilometers gemaakt en bij thuiskomst genoten van een bord risotto met deze sticky tomaatjes uit de oven en wat pijnboompitten & parmezaanse kaas. Wat een heerlijke combinatie zeg! Dat komt zeker vaker op tafel.

Heerlijke sticky tomaatjes uit de oven

Heerlijke sticky tomaatjes uit de oven

Zondag

Een prachtige dag! Lekker zonnetje, soms een wat koud windje, maar echt heerlijk! Weer er op uit met ‘t hondje, flink stuk wandelen, tussendoor een kopje koffie op het terras (je moet wat met een natte hond, maar in het zonnetje was het erg fijn) en daarna weer verder wandelen. De rest van de dag lag Mac heerlijk te slapen en stonden wij in de keuken om een homemade pizza te maken. Een fijne afsluiter van de week!

Op zondag kwam ook een leuk artikel online op Womanistical waar ik aan heb meegewerkt. Het is een soort inspiratie-artikel voor als je even niet meer weet wat je ‘s avonds op tafel moet zetten. Erg leuk! Lees het artikel hier!

Nieuwe recepten

Volgens mij was het wel weer een week met variatie in de keuken! 🙂 Hieronder nog even de nieuwe recepten van deze week en dan zit het er weer op! Tot volgende week!

Week 5

  1. Makkelijke Valentijnsgebakjes
  2. Gevulde aubergines met couscous
  3. Pompoensoep met geitenkaasroom & salie
  4. Courgette muffins met walnoten
  5. Homemade kapsalon voor de Foodblogswap
Print Friendly, PDF & Email