Mijn kookweek – week 6

4

Weinig gekookt deze week…! We waren namelijk een lang weekend weg. Heerlijk!

We waren (vanaf donderdag) in Limburg, vlakbij de Duitse grens (we hebben nog ff geshopt in Duitsland) en hebben ons lekker laten verwennen. Het weer zat niet echt mee (veel regen & wind) maar we hebben genoten van de omgeving, de lange boswandelingen & het lekkere eten. De dagen ervoor waren we gewoon thuis en heb ik wel in de keuken gestaan!

Maandag

Er stond hartige taart op het menu. Een taart met zuurkool, paprika & knakworstjes met een beetje mosterd & kaas. Een goed begin van de week!

Zuurkooltaart met paprika & knakworstjes

Zuurkooltaart met paprika & knakworstjes

Dinsdag

‘s Middags kreeg ik foodpost:  het Eetmaatje. Een speciale maatbeker (ontwikkeld door het Voedingscentrum & Albert Heijn) waarop hoeveelheden per persoon staan aangegeven voor bijvoorbeeld rijst, couscous, pasta etc. Als je deze hoeveelheden aanhoudt, eet je niet teveel, verspil je geen eten en dat is beter voor de lijn én voor de portemonnee. Wil je meer weten over het Eetmaatje of wil je er één bestellen, kijk dan even hier!

Foodpost: Eetmaatje

Foodpost: Eetmaatje

Ik denk niet dat ik hem vaak ga gebruiken, daar heb ik mijn keukenweegschaal voor, maar je kunt er ook allerlei andere dingen mee doen! 😉 ‘s Avonds aten we wraps uit de oven gevuld met gehakt, courgette & paprika. Beetje kaas er overheen, de oven in & klaar!

Woensdag

Tijd om de koelkast ‘leeg te koken’…. Nou ja, soort van dan… maar in ieder geval de ‘restjes’ opmaken omdat we de dag erna al zouden vertrekken. Ik had nog twee zoete aardappels liggen en daar maakte ik frietjes van. De sla en tomaatjes moesten op en ik had nog wat geitenkaas liggen. We aten dus frietjes van zoete aardappel, een bak sla en deze heerlijke ‘geitenkaaspakketjes‘ van Happy Little Kitchen (oorspronkelijk van Food & Health): erg lekker!

Geitenkaas in filodeeg

Geitenkaas in filodeeg

Donderdag

‘s Middags reden we naar Limburg: vakantie! We zaten in een huisje in Posterholt. Geen groot, levendig park, maar wel een geweldige bosrijke omgeving. Eerst de koffers de bungalow in, een kopje koffie en daarna het park verkennen. We hadden een uurtje, want daarna zou het flink gaan regenen. We zagen een ‘ingang’ naar het bos op het park en opeens wisten we niet meer zo goed waar we waren… Daar liepen we dan. Bijna donker, bijna regen. Oeps…

Afijn, nog redelijk droog kwamen we weer terug in het huisje. Het was inmiddels etenstijd. We hadden tijdens de lunch al een lekker, goed gevuld broodje gescoord, ‘s avonds niet zoveel trek dus aten we wat hapjes in het huisje. Daarna nog even in bad & in de sauna: een goed begin van het weekendje weg!

Wandelen in Posterholt

Wandelen in Posterholt

Vrijdag

Lekker uitslapen, kopje koffie, rustig beginnen… Daarna naar Duitsland om te shoppen! Jaren geleden woonde ik in Coevorden (ook aan de Duitse grens) en deden we regelmatig boodschappen in Duitsland. Altijd leuk om ergens anders rond te neuzen! Nu was het alweer een tijd geleden (een jaar of tien…), dus deze kans grepen we. Leuk, leuk, leuk! Daarna nog even Roermond in (met regen…) om vervolgens weer terug te gaan naar het park, ff relaxen en daar een hapje te eten.

Eten Landal

Zaterdag

Tijd voor een boswandeling! Eerst een beetje uitslapen (op de één of andere manier kunnen wij dat niet meer zo goed…), kopje koffie en daarna het bos in. Daar zijn we vervolgens de rest van de dag ook niet meer uitgekomen. Wat heer-lijk. Lekker wandelen door de bossen (een beetje drassig…), Mac lekker rennen en weinig regen gezien. We hadden aardig wat kilometers in de benen zitten en kwamen uit bij een restaurantje ongeveer op de Duitse grens (véél schnitzels op de kaart…). Daar hebben we een hapje gegeten (geen schnitzel…, maar wel speciaal voor Mac een schaaltje met hondenkoekjes: zó leuk!) om vervolgens het bad vol te laten lopen in het huisje. Niets is heerlijker om na zo’n lange wandeling lekker in bad te liggen!

Met een schaaltje hondenkoekjes! :)

Zondag

Weer een dagje bos. Een ander stuk van het bos, maar we hebben weer een fijn stuk gelopen. De kilometers van de dag ervoor zaten nog wel in onze benen, maar we hebben nog meer kilometers gelopen…. Wat was dat warme bad welkom ‘s avonds! Wat kun je daar van genieten!

Mac in het bos

Mac in het bos

Afijn, tussendoor even gestopt om te genieten van een warme chocomelk met écht Limburgse vlaai (dat mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een weekendje Limburg). Erg lekker, maar ook machtig! ‘s Avonds niet echt zin meer (een beetje moe…) om uit eten te gaan en ook niet enorm veel trek (die vlaai hakt er in…), dus hebben we in het huisje een hapje gegeten.

Echte Limburgse vlaai!

Echte Limburgse vlaai!

Ja, het was een heerlijk weekendje weg! We hebben genoten, ondanks de regenbuien & de harde wind! Vandaag weer naar huis (ook weer fijn), maar nog even genieten van de bosrijke omgeving!

Nieuwe recepten

Nog even de nieuwe recepten van afgelopen week op een rij, want naast het artikeltje over Valentijnsdag, kwamen er gewoon weer nieuwe recepten online. Tot volgende week!

Week 6

  1. Kokos granola
  2. Snelle Valentijnskoekjes
  3. Zuurkooltaart met paprika & knakworstjes
  4. Notenburgers
Print Friendly, PDF & Email