Mijn kookweek – week 7

3

Wat een week, wat een week….

Ken je dat? Van die weken waarin je met tig dingen tegelijk bezig bent, je hoofd ongeveer overloopt van de ideeën en de to-do’s? Van die enorm productieve weken, maar waarbij je aan het eind van de week nog zoveel te doen hebt? Nou, zo’n week hebben wij dus achter de rug….

Ik moet ook echt heel hard nadenken om erachter te komen wat we nou eigenlijk gegeten hebben de afgelopen week… Meestal heb ik een planning (waar ook een boodschappenlijstje uit voort komt) en kan ik altijd even op die planning spieken als ik het niet meer weet. Die planning was ver te zoeken afgelopen week, maar ik ga mijn best doen om alles op ‘papier’ te krijgen…

Maandag

Maandagmiddag kwamen we thuis van ons weekendje Limburg. Tassen uitpakken, troep opruimen, auto schoonmaken (iets met een hond & modder) etc. Geen tijd (of was het zin…) om boodschappen te doen. Maar na het weekendje met Limburgse vlaai & warme chocomelk, hadden we ook niet echt trek. We aten een broodje….

Limburgse vlaai!

Limburgse vlaai!

Dinsdag

Ook dinsdag was de zin er nog niet om boodschappen te doen (zo leuk vind ik het niet…) en ik had ook weinig inspiratie. Er moesten nog een hoop andere dingen gebeuren, dus het avondeten kwam een beetje op een laag pitje… De diepvries induiken dan maar. Ik vond filodeeg & spinazie. In de koelkast lag nog wat feta en eieren liggen er eigenlijk altijd in…. tadaaa: deze filocake met spinazie van Chicks Love Food kwam op tafel. Erg lekker!

Filocake met spinazie

Filocake met spinazie

Woensdag

Echt de hoogste tijd om boodschappen te gaan doen! Lijstje maken en hup, naar de supermarkt. Genoeg in huis om uren te kokkerellen, maar die avond kwamen er pannenkoeken op tafel. En pannenkoeken in huize MiCook staat gelijk aan ‘man in de keuken’. Alwin bakte pannenkoeken met een zakje mix uit een landwinkeltje in Limburg bestaande uit maïsmeel, boekweitmeel, volkoren tarwemeel & tarwebloem van de gitstappermolen. Errug lekker!

Pannenkoeken!

Pannenkoeken!

Donderdag

Donderdag weer verder met de nieuwe layout van MiCook waar ik erg happy mee ben! Echt heel erg happy! 🙂 Er zitten uren werk in en er gaan ook nog uren werk in zitten (op de achtergrond moet er nog van alles aangepast worden), maar het is het allemaal waard. Tussendoor even eten, deze omelet met broccoli & chorizo, en daarna weer vrolijk verder!

Omelet met broccoli & chorizo

Omelet met broccoli & chorizo

Vrijdag

Vrijdag (of eigenlijk donderdagavond al…) besloten we verder te gaan met project ‘huis’. Eind vorig jaar hebben we de trap & gangen onder handen genomen, daarna even een kleine pauze en nu gaan we verder. We hebben besloten om de ruimte in huis optimaal gaan benutten. Een soort interne verhuizing waarbij nu (voor eens en voor altijd….) alles kritisch gaan bekijken. Doen we er nog wat mee? Gaan we er nog wat mee doen? En al snel stond er heel wat op Marktplaats… Alles uitzoeken, foto’s maken, op Marktplaats zetten, mailtjes met vragen beantwoorden, afspraken maken etc. En dat ging zo het hele weekend door… Veel verkocht! Fijn! Wat we die avond hebben gegeten? Ik durf het je niet te vertellen… Waarschijnlijk een broodje ofzo… in ieder geval niet veel bijzonders.

Zaterdag

Weer verder met het Marktplaats-verhaal, de laatste puntje op de i voor de nieuwe layout, nog wat andere to-do’s… de dag vloog voorbij! Tijd voor een echte verwen-maaltijd! We aten risotto (yum!) met sticky cherry tomaatjes. So good!

Sticky tomaatjes uit de oven

Heerlijke sticky tomaatjes uit de oven

Zondag

We gingen de avond ervoor laat naar bed (of eigenlijk pas zondag…), vanwege de nieuwe layout. Hoe goed je voorbereiding ook is, op het laatste moment gaan er altijd weer dingen fout, waardoor het steeds later en later wordt… Maar goed, het is allemaal gelukt, maar zondag was een beetje uitslapen gewenst…. Om acht uur waren we weer klaarwakker…

De rest van de dag druk geweest met project ‘huis’, wandelen met de hond, nog wat kleine dingen aanpassen voor MiCook en voor we het wisten was het alweer etenstijd. We aten tosti’s.

Nieuwe recepten

Niet echt super veel gekookt dus deze week. Alhoewel ik tussendoor nog wel even de keuken in ben gedoken voor de Foodblogswap. Ik mag deze maand iets van Betty’s Kitchen maken. Het was weer een lastige keuze (zoveel lekkers), maar project één is geslaagd! Ik wil nog iets maken, maar daar ben ik nog niet aan toe gekomen, hopen dat ik deze week nog een gaatje kan vinden!

Afijn, niet veel gekookt, maar gelukkig wel weer nieuwe recepten op MiCook. Je vindt ze hieronder!

Tot volgende week!

Week 7

  1. Amaranth ontbijt met banaan, walnoten & ahornsiroop
  2. Sticky toffee pudding met walnoten
  3. Courgettedip met kappertjes
  4. Gevulde courgettes met pompoen
  5. Omelet met broccoli & chorizo
Print Friendly, PDF & Email