Mijn kookweek – week 8

12

Zei ik vorige week dat het een ‘slechte’ kookweek was….? Deze week was niet veel beter… Ik kan het beter mijn klusweek noemen, want alles stond in het teken van de interne verhuizingen hier in huis….

Vorige week zijn we begonnen. Alles (maar dan ook echt alles) uitzoeken, eventueel op Markplaats zetten of in een krat zodat het naar een andere ruimte in huis kon worden gebracht. Trappen lopen & sjouwen… dat was mijn week… Maar het doel was om alles deze week af te krijgen, dus niet zeuren, maar hard doorwerken!

Maandag

Het weekend ervoor hadden we al aardig wat spullen verkocht, dus er kwam wat ruimte in huis. Overdag nog wat lopen sjouwen (trap op, trap af…) om ruimte te creëren in onze ‘nieuwe’ slaapkamer op zolder. Overdag kwam er ook nog foodpost binnen. Ik mag een ontbijt-pakket van BelVita uitproberen. Ik las een tijdje geleden dat één op de drie Nederlanders het ontbijt overslaat omdat ze te weinig tijd hebben (of omdat ze geen trek hebben ‘s ochtends) en daarvoor zijn deze ‘ontbijtjes’ misschien handig. Het zijn namelijk biscuits apart verpakt (per twee of per vier) en tijd om een pakje uit de kast te halen en een appel te pakken, heeft toch iedereen? Ik heb ze nog niet geproefd, maar dat ga ik denk ik ook niet doen tijdens mijn ontbijt (ik hou het bij mijn schaaltje yoghurt met homemade granola). Misschien als snelle lunch of als tussendoortje… Heb jij ze al gezien en/of geproefd?

BelVita

‘s Avonds meteen naar de Ikea. We wisten waar we voor gingen (kasten & bureau’s), maar op de één of andere manier loop je daar toch weer langer rond dan nodig gepland. Daarna naar huis om het kleine spul uit te laden (het grote spul lieten we achter om te laten bezorgen) en de hond nog even uit te laten. Ik denk dat we rond acht uur thuis waren. De verleiding was te groot…. We bestelden een pizza van de pizza-boer hier om de hoek.

Dinsdag

Aangezien ik moet wachten op de bezorgdienst van de Ikea, had ik even tijd om te keuken in te duiken. Ik maakte deze heerlijke bladerdeegbakjes met pompoencrème & paddenstoelen.

Bladerdeegbakjes met pompoencrème & paddenstoelen

Bladerdeegbakjes met pompoencrème & paddenstoelen

Daarna snel naar zolder om de kasten in elkaar te zetten. Heel moeilijk is het niet… de kasten stonden snel. Maar dan.. waar moeten de lades, de planken, hoe hoog moet het hangdeel en zo ben je weer een avond verder…

Woensdag

Alwin at die avond niet thuis. Ik ‘moest’ dus voor mezelf iets klaarmaken, maar ik had eigenlijk alleen maar zin om verder te gaan met de interne verhuizing. Ik hield het simpel en maakte een salade voor mezelf. Snel & lekker.

Toen Alwin thuis kwam, hebben we met hulp van de buurman (bedankt buurman!) onze bedden naar zolder getild. Man, man, man…. die dingen zijn groot! We hebben een boxspring… een grote…! Groot & zwaar, geen goeie combi. Wat krassen en deuken op de muur & trap later, stond het bed op zolder. We sliepen die nacht voor het eerst in onze nieuwe slaapkamer (tussen de troep). Wat hebben we lekker geslapen! 🙂

Donderdag

Weer foodpost! Ik heb inmiddels een abonnement genomen op de FoodWeLove-box (helemaal leuk!) en die kwam binnen. Een doos vol lekkers! Dit keer gevuld met onder andere chocola met roze pepers van Unlimited Delicious & wintertruffeljus van Vanille Venture: yum!

FoodWeLove

Ondertussen weer gewoon verder met de interne verhuizing. De ‘oude’ kast van zolder een verdieping lager weer in elkaar zetten, wat zware spullen verplaatsen, wat klein spul, tussendoor nog even met de hond lopen en boodschappen doen om vervolgens heerlijk simpel een ciabatta met ham & kaas in de oven te schuiven.

Vrijdag

Het einde begint in zicht te komen… bijna alle staat op de juiste verdieping, dus dat maakt het een stuk makkelijker! ‘s Avonds stond er pasta met winterpeen op de planning. Drie keer raden wat er niet in de kast lag…. juist… winterpeen. Ik had het opgeschreven, het stond op mijn lijstje, maar mooi niet dat ik winterpeen heb meegenomen…. *zucht*. Uiteindelijk hebben we er maar voor gekozen om even snel een hapje te eten bij AA-Zicht. Dat is hier vlakbij en ligt aan een strandje… makkelijk combineren om Mac ook wat extra aandacht te geven (zwemmen!). Dus na het eten nog even een ‘strandwandeling’ gemaakt om thuis weer verder te gaan met het inrichten van de ‘nieuwe’ kamers.

Diner AA-zicht

Diner AA-zicht

We hadden die avond allebei zin in vis: erg lekker! We namen hetzelfde dessert (en dat komt niet vaak voor): moelleux caramel met een vloeibaar hart van gezouten caramel. Helemaal prima! 😉

Zaterdag

Nog een paar dingetjes doen, maar we zijn echt bijna klaar…. Echt hoor… rond een uur of zes waren we nog druk bezig. Allemachtig, wat kun je je soms verkijken op die paar dingetjes…. Alwin zorgde voor het eten. Dit keer geen pannenkoeken, maar chinees. Helemaal zelf afgehaald. Een loempia, bami, gado gado: het was weer lekker!

‘s Avonds rond een uur of negen vonden we het wel even genoeg. Beentjes omhoog, op de bank, lekker tv kijken. En Mac kwam erg lief bij mij liggen. Perfect einde van een drukke dag!

Knuffelen met Mac

Knuffelen met Mac

Zondag

Niet meer sjouwen, tillen en trappen lopen…. Alleen nog ‘even’ wat verven. Alle deukjes en strepen bijwerken die we de afgelopen week veroorzaakt hebben… Maar eerst even lekker wandelen met de hond!

Wandelen

Wandelen

Na het verven konden we even wat rusten. Het is af… op een paar kleine dingen na. En we moeten nog even naar de Ikea. Nog één kast(je) en nog wat kleine dingen, maar echt, we zijn voor 98% klaar! Jeej! 🙂

Onze nieuwe slaapkamer

Onze nieuwe slaapkamer

Onze nieuwe slaapkamer. Met een ‘oud’ bed en nieuwe kasten (die niet helemaal op de foto staan….). We hebben de afgelopen nachten heer-lijk geslapen! 🙂

Onze nieuwe werkkamer

Onze nieuwe werkkamer

En onze nieuwe werkkamer, ook wel ‘kantoor’. Naast die kast (met kookboeken) komt nog een kast (voor kookboeken). De rest van de kookboeken staan beneden, bij de keuken (…). En natuurlijk krijgt Mac ook een plaatsje hier (dat witte kussen op de grond), want als ik boven zit om alle recepten uit te werken enzo, dan is het wel zo gezellig dat Mac er ook is. Ze moet nog een beetje wennen, maar dat komt vanzelf!

Klaar dus (nou ja, bijna…). Tijd om te koken! Jeej, eindelijk weer! Wat heerlijk om gewoon weer even wat tijd te hebben om te koken. Ik maakte een hartige taart (daar zijn we dol op): een hartige taart met courgette en tomaat! Genieten!

Hartige taart met courgette & tomaat

Hartige taart met courgette & tomaat

Nieuwe recepten

Weinig tijd in de keuken dus… het was een ‘klusweek’. Blij dat het er op zit en ik weer meer tijd in de keuken door kan brengen, ik heb er weer helemaal zin in! Maar ook deze week kwamen er gewoon weer nieuwe recepten online! Hieronder de nieuwe recepten op een rijtje!

Tot volgende (kook)week!

Week 8

  1. Paddenstoelen in knoflook & kruiden
  2. Aardappelpartjes met romige pestodip
  3. Bladerdeegbakjes met pompoencrème & paddenstoelen
  4. Homemade appelmoes
  5. Frittata met courgette & bacon
Print Friendly, PDF & Email