Mijn kookweek – week 9

2

Een week met regen, een week met zon (hallo zon, fijn dat je er weer bent!). Een week met nog een beetje klussen, maar ook een week met tijd om weer lekker te koken en te genieten van het zonnetje op het strand. Een week met pastinaak, veel pastinaak, maar ook met risotto & pasta. Een week met lekker eten dus!

Maandag

‘s Avonds maar weer eens naar de Ikea & de bouwmarkt. Nog een kastje ophalen voor mijn kookboeken op de werkkamer en wat andere kleine dingen. Aangezien de Ikea niet echt naast de deur zit (toch al gauw een half uur rijden) en we wat vertraging hadden opgelopen, werd het weer laat… We reden langs de grote gele M en Alwin vindt dat stiekem best wel lekker (gelukkig maar eens per jaar ongeveer…), dus we reden er niet alleen langs, maar door de McDrive…. Ik kan het nog steeds niet lekker vinden… Maar Alwin heeft lekker gegeten!

Dinsdag

Dinsdag toch weer wat klusjes oppakken (de kast in elkaar zetten bijvoorbeeld). Echt de laatste dingen. Ow nee, niet écht, maar écht: er staan nog maar drie dingen op het lijstje. Kleine dingen waar we waarschijnlijk toch wel weer langer mee bezig zijn… Maar goed, dinsdag konden we wel genieten van het feit dat we (op dat moment) klaar waren. Een avondje rust met heerlijk eten: tagliatelle met wortel & geitenkaas.

Tagliatelle met wortel & geitenkaas

Tagliatelle met wortel & geitenkaas

Woensdag

Even wennen hoor… geen boor meer in mijn handen, de inbussleutels weer netjes in de schuur, geen gesjouw meer… tijd om te koken! Ik maakte heerlijke pastinaakpuree met kastanjechampignons & worstjes: een erg fijne combinatie.

Pastinaakpuree met kastanjechampignons & worstjes

Pastinaakpuree met kastanjechampignons & worstjes

Donderdag

Ik had flink wat pastinaak ingeslagen (door een fijne aanbieding) en na de pastinaakpuree van de vorige dag, lag er nog genoeg. Ik pakte een kookboek van Ikea uit de kast (ik kon de Ikea denk ik nog niet helemaal loslaten) en deed wat pastinaak met honing & worcestershiresaus in de oven: erg lekker!

Pastinaak met honing & worcestershiresaus

Pastinaak met honing & worcestershiresaus

Vrijdag

Vrijdag hebben we weer heerlijk gegeten: er stond risotto op tafel (ach, wat is dat toch lekker…). Risotto met courgette & garnalen.

Citroen risotto met courgette & garnalen

Citroen risotto met courgette & garnalen

Zaterdag

Er lag nog wat pastinaak (nu is het op hoor…) en daar probeerde ik deze gehaktpasteitjes met pastinaak van de maken… De smaak was prima hoor, maar met zes plakjes bladerdeeg kreeg ik het niet voor elkaar. Ik had nog aardig wat vulling over en om de vulling er een beetje fatsoenlijk in te krijgen heb ik de plakjes bladerdeeg nog wat verder uitgerold, maar dat kwam het geheel niet ten goede… Pasteitjes met rimpeltjes… Maar het was wel erg lekker, dus we gaan het gewoon nog een keer proberen met zelfgemaakt deeg!

Zondag

‘s Ochtend naar het strand: het was er weer voor. Ok, de wind was nog wel erg koud, maar het zonnetje scheen! Het was er super druk, maar erg gezellig. Ook Mac had het weer prima naar haar zin!

Mac op het strand

Mac op het strand

‘s Avonds een makkelijk, zondagse maaltijd: kipfilet met pesto & cherrytomaatjes uit de oven met zelfgemaakte frietjes: yum!

Nieuwe recepten

Zo, dat was mijn kookweek weer. Gelukkig weer wat meer tijd in de keuken doorgebracht in vergelijking met de vorige twee weken! 🙂 Hieronder nog even de nieuwe recepten van deze week (veel chocola!). Tot volgende week!

Nieuwe recepten week 9

  1. Gebakken chorizo met linzen
  2. Chocolade caramel taart voor de Foodblogswap
  3. Chocoladekoekjes met chocolade & chocolade
  4. Tagliatelle met wortel & geitenkaas
  5. Gebakken camembert
Print Friendly, PDF & Email