Nougat: sweet happiness

0

Nee, vandaag geen recept. Wel hele lekkere Nougat. Juist, met een hoofdletter N.

Homemade nougat…? Niet in mijn keuken, ik waag me er (nog) niet aan. Ten eerst heb ik geen digitale keukenthermometer (….), ten tweede ben ik nog niet zover…. Nee, nog even niet.

Maar tóch mocht ik genieten van allemachtig lekkere nougat & dat wil ik graag met jullie delen!

Vorige week kreeg ik een berichtje van Joke Boon. Ik deed mee met één van de winacties op de site van Joke. Eén van de? Ja, want Joke heeft elke maandag een super leuke winactie: winmaandag dus. Helemaal leuk natuurlijk en vorige week heb ik gewonnen! Een setje nougat van Hidde de Brabander van Dreams of Magnolia. Hoe leuk is dat?! Joke schrijft het volgende over Hidde bij haar winactie:

Hidde de Brabander is een banketbakker die graag vernieuwend bezig is. Hij maakt patisserie, waaronder veel snoepjes met een eigen en hedendaagse twist. Maar Hidde is vooral bekend om zijn nougat, waarvan hij inmiddels ruim dertig verschillende soorten maakt.

Gisteren, toen ik nietsvermoedend thuis kwam, lag er een doosje op de mat…. Een wit doosje, groot genoeg voor drie stukken nougat. Wow!

Gewonnen! :)

Gewonnen! 🙂

‘s Avonds (ja, we hebben eerst netjes ons gezonde avondmaaltje opgegeten) moest er natuurlijk geproefd worden. Ze lagen al veel te lang niets te doen, daar moest verandering in komen. Hmmm, welke gaan we eerst proeven? Drie stukken…..

Poire Belle Helene

Poire Belle HeleneOorspronkelijk is dit een dessert van keuken-God August Escoffier, met als ingrediënten: vanilleroomijs, chocoladesaus, gepocheerde peer en viooltjes…100 Jaar later bieden wij hetzelfde, maar dan in de gedaante van nougat.

 

Queen of Almonds

Queen of AlmondsIn de zoektocht naar de mooiste ingrediënten kom je soms de meest spectaculaire dingen tegen…Deze nougat bevat 100% aan Marcona amandelen uit Spanje welke de nougat een geweldige diepgang geven qua smaak.

Molotoff

MolotoffOnze spannendste nougat tot nu toe bevat rode pepertjes, in combinatie met twee soorten toffee en Guanaja chocolade van Valrhona. Let op: (smaak)explosie gevaar!

 

Moeilijke keuze, maar we begonnen met Poire Belle Helene. OMG! Heer-lijk! Rijk gevuld, heerlijk zacht en het plakt niet eens aan je tanden. Het smelt op je tong, echt genieten: sweet happiness zoals Hidde zelf op zijn site aangeeft.

Later proefde we een stukje van de Molotoff. Allemachtig! (Smaak)explosie gevaar: ik kan het niet beter omschrijven. Ik weet niet precies wat er gebeurde in mijn mond, maar ik stond vol verbazing naar Alwin te kijken en er kwamen nog wat onverstaanbare kreten uit mijn mond.

Nou ja, dan ook maar een stukje van de Queen of Almonds. Ook super lekker! Geen explosie, gewoon genieten.

Nee, ik schrijf dit stukje niet om jullie alleen maar te vertellen dat ik heb gewonnen en heerlijk heb zitten smullen (zo ben ik toch niet…. 🙂 ). Het mooie is dat je deze nougat en nog vele andere smaken (en snoepjes) gewoon online kunt bestellen. Dreams of Magnolia heeft namelijk ook een webshop: the grown up candy shop! Echt de moeite waard om een kijkje te nemen en heerlijke nougat of snoepjes te bestellen. En dat wilde ik graag met jullie delen!

Je kunt natuurlijk zelf ook een poging wagen! Op Culy kun je een recept vinden van Hidde om zelf nougat te maken. Veel succes! 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.