Nutella risotto

7

Kom je hier vaker even rondneuzen? Dan weet je inmiddels vast wel dat ik dol ben op risotto! Niet alleen risotto met wat groenten & vlees/vis, maar bijvoorbeeld ook een aardbeien risotto vind ik erg lekker, om je vingers bij af te likken. En dan nu een Nutella risotto…

Nee, dit was niet ons hoofdgerecht (ik ben er wel gek genoeg voor), maar dit was ons super lekkere dessert van zondag. Echt… genieten… elke hap weer: nom, nom, nom!

 

Het is wel wat machtig (misschien wel heel machtig), dus als je dit gaat maken, zorg dan voor een lichte maaltijd, want dit schaaltje wil je écht he-le-maal leeg eten (lees: likken).

Hoe kom ik er op? Een tijdje geleden kwam ik een recept tegen van chocolade risotto. Ontzettend lekker natuurlijk, maar toen dacht ik op de één of andere manier meteen aan Nutella. Niks geen chocola smelten, maar gewoon Nutella gebruiken (hoe Italiaans wil je het hebben…).

Dus ik op zoek naar een recept, want ik ben vast niet de eerste die dit bedenkt… en ja hoor, binnen één klik gevonden onder de simpele naam Nutella risotto. Een recept ter ere van World Nutella Day (ik wist niet dat dat bestond…) met een site waar een waslijst aan Nutella recepten op staat, dus ben je fan van Nutella…? Dan kun je de komende twee jaar vooruit met alle recepten….

Nog wat leuke weetjes over Nutella en dan snel door naar het recept!

Nutella

De chocolade-hazelnootpasta werd in 1949 ontwikkeld en in 1964 op de markt geïntroduceerd, aanvankelijk onder de naam ‘Supercrema Gianduja’. Tegen het eind van 1963 registreerde Ferrero de merknaam ‘Nutella’ en daarbij de afbeelding op het etiket, die tot de dag van vandaag ongewijzigd is gebleven. Ook op de vorm van de pot rust een patent.

Een dergelijke combinatie van hazelnoten en chocolade werd door chocolademakers in Turijn en omstreken al in de vroege negentiende eeuw ontwikkeld om te besparen op de hoeveelheid cacao. Tegenwoordig wordt het product wereldwijd verkocht, en is het met name in EuropaAustralië en de Verenigde Staten zeer populair, uiteraard vooral bij kinderen.

Wist je dat:

  • Het unieke Italiaanse recept van Nutella bestaat al meer dan 60 jaar.
  • Je kunt de wereld 1,4 keer omcirkelen met de hoeveelheid Nutella geproduceerd in één jaar.
  • Met de jaarlijkse verkochte hoeveelheid Nutella zou je de Nederlandse snelwegen 24 keer kunnen besmeren.
  • In een pot Nutella van 400 gram zitten 52 hazelnoten
  • In 1965 kwam Nutella naar Nederland en valt meteen in de smaak. Op steeds meer nederlandse ontbijttafels komt Nutella te staan.
Bronnen: Wiki, Nutella
Print Friendly, PDF & Email

7 reacties

  1. Pingback: Nutella Risotto | YellowChef Blog

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.