Oranje taart

3

Een oranje taart met de Nederlandse vlag erop: hoe leuk is dat!?

Maar vooral: hoe lekker!? Heel erg lekker!

Nog twee dagen en dan is het zo ver. Koninginnedag / k(r)oningsdag. Groot feest. En bij feest hoort taart. Of oranje tompoucen. Maar wij houden het bij taart.  Tompoucen zijn er al genoeg. Lekkere oranje (sinaasappel) cake(taart) met aardbeien, slagroom & blauwe bessen, de Nederlandse vlag dus.

Maar gek genoeg gaat deze taart het niet redden tot dinsdag… Na een stuk geproefd te hebben, dachten we meteen: dit is té lekker… Als we hem laten staan, is ie vanavond op… en dat is niet goed (voor onze lijn). Ah, de buurvrouw is in de tuin. Twee volwassenen en drie kinderen. Je snapt het al: de taart heeft het niet eens tot de avond gered. Hij is op. Woorden als ‘heerlijk’, ‘verrukkelijk’ en ‘die is goed gelukt!’ vlogen over de schutting. Fijn, leuk! Een succes dus!

Oranje taart

Oranje taart

Ik vond het erg leuk om deze taart te maken, niet moeilijk, maar toch een beetje bijzonder: een taart maken ter ere van de koningin & de koning. En om dan zulke leuke reacties te krijgen, maakt het helemaal leuk! Hij is ook gewoon erg lekker!  😉

Ga jij nog wat bijzonders maken voor de grote feestdag?

Inspiratie: Dulcefreska.
Print Friendly, PDF & Email

3 reacties

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.