Oven pasta met boerenkool & shiitake

2

Boerenkool! Lekker ‘winters’… Het is nog niet heel koud buiten, maar er schijnt weer sneeuw te komen aan het einde van de week en de temperaturen gaan dalen, tot onder het vriespunt. Tijd voor boerenkool dus! En omdat de Streekbox deze week vol met boerenkool zat. πŸ˜‰

Ook bij wat hogere temperaturen is boerenkool lekker, we aten het al vaker dit jaar, euh vorig jaar… We aten een lekkere boerenkool schotel met champignons & gerookte kip en een heerlijke boerenkool quiche met rookworst.

Nee, nog geen stamppot boerenkool (ook erg lekker) en ook deze heerlijke, verse boerenkool is niet voor een stamppot gebruikt, maar voor een lekkere oven pasta. Toen ik de Delicious.Β van deze maand doorbladerde, kwam ik namelijk een recept tegen van ‘pasta met gebakken boerenkool & shiitake’ tegen. Ik heb het recept op een aantal punten aangepast en er een ovenschotel van gemaakt omdat ik niet wist hoe laat Alwin thuis zou komen (in ieder geval laat), dus ik vond het wel handig alles alvast voor te bereiden, om daarna snel te kunnen eten en daar zijn ovenschotels ideaal voor.

‘s Middags eerst maar eens aan de slag met het wassen & snijden van de boerenkool. Normaal koop ik een zak gesneden boerenkool in de supermarkt (neemt wel minder ruimte in), maar super verse boerenkool is ook erg fijn!

Daarna de rest snijden, hakken, bakken, koken & raspen en de ovenschaal stond klaar om de oven in te gaan. Alwin thuis, oven aan en ongeveer 20 minuten later zaten we gezellig aan tafel te genieten van echt een heerlijke oven pasta. Super! Een heerlijke combinatie. Alwin was blij verrast en vond het bijzonder lekker! πŸ™‚

 

Print Friendly, PDF & Email

2 reacties

  1. Pingback: Mijn kookweek – week 2 | Maaikyz iCook

  2. Pingback: Boerenkool risotto met rauwe ham

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.