Oven spaghetti met courgette & gerookte kip

3

We eten erg veel uit de oven deze week (volgens mij alle dagen tot nu toe…), maar het is ook zo lekker! En het is fijn om de oven aan te hebben en een lekkere, warme hap te eten, aangezien het buiten steeds kouder wordt… temperaturen dalen onder nul. Het is koud, maar met het zonnetje is het ook weer heerlijk.

Dit recept is ook prima zonder oven te doen hoor! Spaghetti mengen met courgette en gerookte kip, wat geraspte parmezaanse kaas erover en je hebt een bordje vol heerlijkheden voor je staan.

Maar het is ook weer zo lekker om het nog even in de oven te zetten! Dat hebben wij gedaan en we hebben weer zitten smullen. Ik vind de combinatie spaghetti met gerookte kip sowieso een heerlijke combinatie.  We aten het al eerder, een exotische spaghetti met mango & gerookte kip. Super lekker! De mango hebben we dit keer bewaard voor het toetje. Lekker wat mango gebakken met een beetje kokos, in een schaaltje yoghurt en smullen maar.

Maar eerst het hoofdgerecht. Het recept komt uit de september editie van Foodies (2012). Ik heb niet veel aangepast, eigenlijk klonk het allemaal wel heel erg lekker… alleen 600 gram spaghetti? Dat vind ik wel heel veel… Nu halveer ik sowieso altijd alles in zo’n gerecht omdat we met z’n 2-en eten, maar dan nog… 300 gram spaghetti voor twee personen? Euh…. ik heb er maar 150 gram van gemaakt en dat was genoeg! Daarnaast bleek mijn ‘verse’ basilicum niet meer zo vers… daarom heb ik maar de gedroogde versie uit de kast gepakt.

Een simpel, snel, maar lekker gerecht! Ideaal voor een doordeweekse avond, weinig voorbereiding, zo klaar en genieten maar! 🙂

Print Friendly, PDF & Email

3 reacties

  1. Pingback: Bloemkoolschotel met quinoa & gehakt | Maaikyz iCook

  2. Pingback: Mijn kookweek – week 2 | Maaikyz iCook

  3. Pingback: Ovenpasta met aubergine, tomaatjes & feta | Maaikyz iCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.