Ovenpasta met courgette, paprika & chorizo

6

Een hele mond vol & een heel bord vol met lekkere dingen! 🙂

Gisteravond hebben we genoten van een -lekker snel klaar- ovenpasta met courgette, paprika & chorizo.

Ik heb me laten inspireren door het recept van Nina’s dinners & more (echt een leuke site, staan heel veel lekkere recepten op!) ‘pasta uit de oven met courgette en salami‘.

 

Ik heb hier en daar wel wat dingen aangepast… Iets meer groente in plaats van pasta, de eieren vervangen door (magere) kwark en de salami vervangen door chorizo. Ik vond de hoeveelheid pasta nogal veel en ik hou wel van wat meer groente, daarom heb ik die hoeveelheden aangepast. De kwark heb ik toegevoegd (en de eieren weggelaten) om het gerecht iets ‘magerder’ en smeuïger te maken en chorizo, tja, dat had ik nu eenmaal nog liggen.. (restje opmaken…). Nu kun je dit gerecht natuurlijk ook zonder oven maken, maar pasta uit de oven is zooo lekker en het krokante laagje van de kaas die er bovenop komt, maakt het helemaal af!

De volgende keer dat ik deze ovenpasta maak, doe ik het iets anders.. Conform het recept van Nina giet je het ei/crème fraîche-mengsel over de pasta/groente heen. Dit heb ik ook gedaan, alleen met ei is het mengsel wat vloeibaarder waardoor alles het wat meer de schaal ‘in loopt’. Met kwark gaat dit wat minder… Dus volgende keer (en dat zet ik ook in het recept) meng ik eerst de pasta & groente met het kwark/crème fraîche-mengsel. Het smaakte nog steeds heerlijk hoor, maar dan ziet het er ook nog mooi uit! We hebben in ieder geval weer lekker gegeten & de ovenschaal was leeg…

 

Print Friendly, PDF & Email

6 reacties

  1. Pingback: Mijn kookweek – week 35 | Maaikyz iCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.